ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΣ: Να δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα -Λήγει η προθεσμία

ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΣ: Να δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα -Λήγει η προθεσμία

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο με θέμα την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ.

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά και τους κενούς - μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους είχε δοθεί σύντομη παράταση, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου, με τον κ. Θεοδωρικάκο να επισημαίνει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι «η παράταση αυτή λήγει εντός των θερινών διακοπών, ένα μήνα προ της λήξης της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων (30.9) και υπό συνθήκες δυσχερέστατης πρόσβασης και μόνο με ραντεβού, των ενδιαφερομένων πολιτών προς τις υπηρεσίες εσόδων των οικείων δήμων, για την επίλυση επί μέρους συχνών προβλημάτων που δεν μπορούν να λυθούν μέσω της πλατφόρμας (σ.σ. δείτε οδηγίες για την πλατφόρμα σε αυτόν τον σύνδεσμο».

Σε αυτά τα προβλήματα, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, συγκαταλέγονται «κυρίως η διόρθωση των εμβαδών βοηθητικών χώρων πολυκατοικιών (αποθηκών, πάρκινγκ κλπ.) που ηλεκτροδοτούνται από την κοινόχρηστη παροχή πολυκατοικίας, είτε οι επιφάνειες αυτές δεν προσμετρώνται, είτε έχουν ήδη προσμετρηθεί στη συνολική επιφάνεια κοινοχρήστων χώρων και καταβάλλονται, για αυτές, τέλη και φόρος μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς όμως χρέωση ΤΑΠ, όπως και η αλλαγή χρήσης ακινήτου».

Η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι «η παράταση αυτή λήγει χωρίς ακόμη να έχουν ενημερωθεί σχετικά και ο τελευταίος ιδιοκτήτης της περιφέρειας της χώρας μας και του Απόδημου Ελληνισμού, με αποστολή  ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - κατόχους ΑΦΜ της χώρας και τους φοροτεχνικούς τους, όπως σας έχουμε κατ' επανάληψη ζητήσει».

ΠΟΜΙΔΑ: Παράταση μέχρι τις 31/12 για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει ότι την όλη διαδικασία «φρέναρε» η πρωτοφανής κατάσταση «στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που σε έναν βαθμό συνεχίζει να επηρεάζει δυσμενώς τους πολίτες και τις δραστηριότητές τους, επιβάλλει την παράταση όλων των νομοθετημένων προθεσμιών για διάφορα ζωτικά θέματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού» και καταλήγει ως εξής:

«Για τους λόγους αυτούς επανερχόμαστε στο αίτημά μας να παραταθεί μέχρι την 31.12.2020 η λειτουργία της απόλυτα επιτυχημένης πλατφόρμας της ΚΕΔΕ ως προς όλες τις λειτουργίες της. 

Η παράταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία, τόσο για το συμφέρον των πολιτών, που το ζητούν επίμονα γιατί αδυνατούν να προλάβουν να ανταποκριθούν, όσο και των ΟΤΑ, οι οποίοι εν μέσω κρίσης απέκτησαν με την πρότασή μας, ένα κρίσιμο παράγοντα μόνιμης αύξησης των εσόδων τους!

»Επίσης, ζητούμε άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας υποβάλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής, η οποία θα πρέπει να παραμείνει ως μοναδικό και αναντικατάστατο εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και των ΟΤΑ, αλλά και απόδειξη της προόδου της χώρας μας στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης».

epirusblog.gr
5 of 5
ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΣ: Να δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά και τα μη ηλεκτροδοτούμενα -Λήγει η προθεσμία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9138306536026372766
item