Άρτα: Με παρέμβαση Δημήτρη Τσιρώνη λύθηκε το θέμα της κατεδάφισης της πέτρινης βρύσης Άρτα: Με παρέμβαση Δημήτρη Τσιρώνη λύθηκε το θέμα της κατεδάφισης της πέτρινης βρύσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Με παρέμβαση Δημήτρη Τσιρώνη λύθηκε το θέμα της κατεδάφισης της πέτρινης βρύσηςΆρτα: Με παρέμβαση Δημήτρη Τσιρώνη λύθηκε το θέμα της κατεδάφισης της πέτρινης βρύσηςΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου στην πλατεία της Μικροσπηλιας η γενική συνέλευση που είχε καλέσει ο πρόεδρος του χωριού Σωτήρης Τσίτσικας με θέματα συζήτησης, το κτηματολόγιο του χωριού και το γκρέμισμα της πέτρινης ανενεργής βρύσης που απαφάσισε το δημοτικό συμβούλιο των Κεντρικών Τζουμέρκων...
Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδου του χωριού κι έδωσε το παρών στη συνέλευση στην οποία όμως ήταν μικρή η συμμετοχή των Μικροσπηλιωτών.
Το παρών στη γενική συνέλευση έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Τζουμάκας καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κα Αντωνάκη και κ. Καψάλης.

Σχετικά με το κτηματολόγια και τις κοινοτικές εκτάσεις τις Μικροσπηλιάς ο πρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενος, ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με μόνο ανοικτό θέμα την Πάλιαρη και τον Αϊ Γιάννη διότι φαίνεται ότι ανήκουν στα γειτονικά Λεπιανά!

Ο δήμαρχος απάντησε οτι όταν συσταθούν οι χάρτες και μόνο τότε, επιτρέπεται να γίνουν ενστάσεις. 

Ανέγερση μνημείου

Ο πρόεδρος στη συνέχεια ανέφερε ότι ψάχνοντας τα χαρτιά του χωριού για το κτηματολόγιο βρήκε το χαρτί της αγοραπωλησίας της Μικροσπηλιάς από κατοίκους, με ονόματα και ποσά που έδωσε ο καθένας και προτεινε να ανεγερθεί μνημείο με τα ονόματά τους σε σημείο του χωριού, όπου έγινε δεκτό από όλους τους παρευρισκομενους.

Εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι με άρθρο μας στις 5 Μαρτίου 2019 και με τίτλο "20 Οκτωβρίου 1885: Όταν 38 Μικροσπηλιώτες εξαγόρασαν τον τόπο τους από τον τσιφλικά Αθανάσιο Τσαντούκλα"είχαμε αποκαλύψει το συγκεκριμένο θέμα, που είναι προϊόν έρευνας του καταξιωμένου ιστορικού του χωριού μας Θοδωρή Σιόντη...

Ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο για το γκρέμισμα της βρύσης

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του χωριού κάλεσε τον δήμαρχο να εξηγήσει τους λόγους της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το γκρέμισμα της πέτρινης βρύσης. 
Ο κ. Χασιάκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη βρύση είναι ανενεργή εδώ και πολλά χρόνια και το γκρέμισμά της θα ανοίξει τη στροφή για την είσοδο στο χωριό καθώς και θα διευκολύνει τους κατοίκους του χωριού που έχουν χωράφια, προκειμένου να έχουν καλύτερο οπτικό πεδίο στο σημείο. 

Στις αρχή οι παρευρισκόμενοι Μικροσπηλιώτες δεν αποδέχτηκαν τα όσα ισχυρίστηκε ο δήμαρχος και σε ψηφοφορία με ανάταση της χειρός ψήφισαν πως δεν συμφωνούν στο γκρέμισμα της πέτρινης βρύσης.

Όμως χάρη σε παρέμβαση του συγχωριανού μας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα κατασκευάσει βρύση  και στάση λεωφορείου σε άλλο σημείο του χωριού.
Picture
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με παρέμβαση Δημήτρη Τσιρώνη λύθηκε το θέμα της κατεδάφισης της πέτρινης βρύσης
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1128996375063740321
Σχόλια
item