Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα

Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα

«Η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα σταδιακά αποκαθίσταται», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με αφορμή την αναβάθμιση από τον Οίκο Moody's του ανώτατου ορίου δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων σε εγχώριο και ξένο νόμισμα στο «Baa1» από «B1» προηγουμένως, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές.

Στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι «το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων βελτιώνεται, από τον Οίκο Moody's, κατά 6 βαθμίδες, επανερχόμενο στα κανονικά επίπεδα, κατ' αναλογία με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Αυτό αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθώς και τις προσπάθειες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ανακάμψουν, αφήνοντας πίσω τους μία περίοδο αστάθειας, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την επιβολή των capital conrtols. 

Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές».

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7491477100672614766
Σχόλια
item