Θεσπρωτία: Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας: Στον «αέρα» τα προγράμματα και οι υπάλληλοι δημοτικών Κοινωνικών Δομών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας, με ανακοίνωση του, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης» και τις άλλες Κοινωνικές δομές, καθώς δεν παίρνουν από το υπουργείο Εργασίας καμιά διαβεβαίωση ότι τα προγράμματα αυτά θα συνεχιστούν.
Οι δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους αποτελούν στήριγμα για τις λαϊκές οικογένειες και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής κλπ. δραστηριότητας για δεκάδες χιλιάδες παιδιά πανελλαδικά. 
Φέτος Δεκάδες χιλιάδες μητέρες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, απογοητευμένες από τον πρωτοφανή και άδικο αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα, ενώ τόσα χρόνια εγκρίνονταν κανονικά χωρίς προβλήματα.
Με δεδομένα και η εργασιακή ανασφάλεια των εργαζόμενων και συγκεκριμένα των 2.200 συμβασιούχων παιδαγωγικών ειδικοτήτων, που απασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων με διαδοχικές ανανεώσεις συμβάσεων, φτάνοντας ακόμα και τα 18 έτη αδιάκοπης υπηρεσίας. 
Πρόκειται για πτυχιούχους επιστήμονες εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων (Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών, Θεάτρου, Χορού, Πληροφορικής κλπ.) καθώς και για βοηθητικό προσωπικό στα 422 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα 75 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών/ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση με τις πλάτες της ΚΕΔΕ και πολλών Δήμων, που εκκωφαντικά σιωπούν, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. 
Η πολιτική επιλογή διαχρονικά των κυβερνήσεων, ΕΕ να φύγει το κράτος από την υποχρέωση χρηματοδότησης των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας έχει ανοίξει το δρόμο της συστηματικής εισχώρησης των ιδιωτών σε αυτές τις κοινωνικές δομές, οι οποίοι ήδη κυριαρχούν σε σχέση με τις δημόσιες – δημοτικές δομές χρηματοδοτούμενοι αφειδώς από δημόσιους πόρους.
Τα χρήματα που συγκεντρώνουν από τον παραγόμενο πλούτο του λαού μας, την άγρια φορολόγηση με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, την πολιτική της λιτότητας, τη δραστική μείωση των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική, τα προορίζουν για την ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του μ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει εργαζόμενους και επωφελούμενους.
Καλεί τους εργαζόμενους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ Μ.Ε.Α), να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να συγκρουστούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης .
Να παλέψουν για μια άλλη πολιτική όπου τα παιδιά, θα έχουν δημόσια και δωρεάν φροντίδα. Τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με σύγχρονες υποδομές, εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας, με ανακοίνωση του, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων στα «Κέντρα Δημιουργ...
Θεσπρωτία: Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας: Στον «αέρα» τα προγράμματα και οι υπάλληλοι δημοτικών Κοινωνικών Δομών
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας, με ανακοίνωση του, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων στα «Κέντρα Δημιουργ...
Ήγουμενίτσα 5320250445108743089
item