Θεσπρωτία: Άρχισε να λειτουργείται το νέο εκκλησάκι του αγίου Φανουρίου στην Παραμυθιά

Θεσπρωτία: Άρχισε να λειτουργείται το νέο εκκλησάκι του αγίου Φανουρίου στην Παραμυθιά
Αγιασμός έναρξης λειτουργίας για το  εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου,  που προκατασκευασμένο το τοποθέτησε η τοπική μητρόπολη στην είσοδο (από την πλευρά του Γαλατά) της κωμόπολης Παραμυθιάς, έγινε το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου.

Η λατρευτική εκδήλωση, στην οποία παρών ήταν και ο δήμαρχος Παραμυθίας Γιάννης Καραγιάννης και λίγοι πιστοί, λόγω του κορωνοϊού, περιελάμβανε και αρτοκλασία.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του συγκεκριμένου ναού, που θα εορτάζει στις 27 Αυγούστου,  ανήκει στο Μητροπολίτη Τίτο και η φροντίδα της τοποθέτησης στο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Παραμυθιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, καθώς και στον Αρχιερατικό Επίτροπο περιφέριεας Παραμυθιάς, έμπειρο και λευκασμένο ιερωμένο, πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Παππά. 

Και αυτό το εκκλησάκι βοηθάει στη διάδοση και την εδραίωση της πίστης. 

Πώς;   Η πίστη δεν είναι ούτε έρευνα, ούτε αυτοψία και ψηλάφηση, αλλά αποδοχή και συγκατάθεση σε όσα η Ορθοδοξία, μέσω κυρίως των εκκλησιών, μάς αποκαλύπτει. 

Ο Θεός  φανερώνει τα κρυμμένα και εμείς λέμε ναι και ακολουθούμε. 

Έτσι με την πίστη αισθανόμαστε τα αόρατα και νοητά ως ορατά και ψηλαφητά, τα απο κείμενα ως ήδη προκείμενα, τα απόντα ως εγγύς παρόντα. 

Εκείνος που πιστεύει, όχι απλώς παραδέχεται και συμφωνεί με αυτά, που πιστεύει, αλλά και τα αισθάνεται ζωντανά. 
Νιώθει αυτά, που δεν βλέπονται, αλλά μόνο νοούνται, ως ορατά και χειροπιαστά, εκείνα που ανήκουν στο μέλλον, ότι είναι τώρα εμπρός του, τα απόντα ως να είναι παρόντα και τα βλέπει.

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ
Ο Άγιος Φανούριος, στον οποίο είναι αφιερωμένο το ναΐδριο, έζησε στα Ρω­μαϊκά χρόνια, συγκρούσθηκε τότε θαρρετά με τον κόσμο της ειδωλολατρίας, γιατί το χριστιανικό πνεύμα του θεανθρώπου, δεν του επέτρεπε ν' αρνηθεί τις αναμφισβήτη­τα ενάρετες αρχές του.

Έτσι τα 12 μαρτύ­ρια που υπόφερε ο Άγιος, αποτελούν για μας ένα δυνατό κίνητρο για αντοχή και προ­σκόλληση στις ηθικές αξίες του χριστιανι­σμού, για να βγούμε νικητές από ένα αδιά­κοπο αγώνα, ενάντια στην απιστία και αδικία της εποχής μας. 

Ο Άγιος μας δίδαξε με την πραγματική θυσία του, πως εμείς τώ­ρα δεν παλεύουμε βέβαια με στρατοκράτες Ρωμαίους και απαίσιους Αγαρηνούς, αλλά έχομε ν' αντιμετωπίσουμε τις πιο έντεχνα στημένες παγίδες του υλισμού και αθεϊσμού, που προσπαθούν μαζικά να σαρώσουν τις τάξεις των χριστιανών.





epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Άρχισε να λειτουργείται το νέο εκκλησάκι του αγίου Φανουρίου στην Παραμυθιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2380266552238810115
item