Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία

Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία

Την προσεχή εβδομάδα θα κατατεθούν στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία, όπως γνωστοποίησε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι οι δύο συμφωνίες θα τεθούν προς ψήφιση ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί διάλογο με την Τουρκία.

«Επιθυμούμε τον διάλογο, αλλά θέλουμε να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις (…) Διάλογος όταν κι εφόσον υπάρξει θα υπάρξει μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ», υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Πελώνη: Η Ελλάδα προτάσσει τον διάλογο, αλλά όχι υπό εκβιασμούς
Αναφερόμενη στις τελευταίες διπλωματικές κινήσεις της κυβέρνησης, η κ. Πελώνη τόνισε ότι έχει καταστεί σαφές στην Αγκυρα ότι χρειάζεται απομάκρυνση του «Ορούτς Ρέις» από την περιοχή. 

«Η διπλωματία δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος, θέλει χρόνο για να αποδώσει», διευκρίνισε, και τόνισε ότι η ένταση δεν προκλήθηκε από την Ελλάδα. «Η Ελλάδα προτάσσει διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. 

Εχουν διαβάσει οι εταίροι μας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τέλος, αναφορικά με το άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 27-28 Αυγούστου, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι θα συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 52074657247274394
Σχόλια
item