Άρτα: Τελευταίες Εκδηλώσεις Του Εργατικού Κέντρου Άρτας Στον Θερινό Σινεμά «Ορφέας»

Άρτα: Τελευταίες Εκδηλώσεις Του Εργατικού Κέντρου Άρτας Στον Θερινό Σινεμά «Ορφέας»

Δευτέρα 24 Αυγούστου ώρα 9.00 μ.μ.
Ο Καυκασιανός Κύκλος με την Κιμωλία   (Είσοδος Δωρεάν)

Η Γκρούσα, υπηρέτρια στο παλάτι των Αμπασβίλι, καλείται τη μέρα που ξεσπά η επανάσταση στη χώρα, να προστατέψει τον ξεχασμένο νεαρό πρίγκιπα Μιχαήλ από όσους επιδιώκουν το θάνατό του. Βρίσκεται μόνη απέναντι σε ένα βρέφος, το σώζει και το κουβαλά μαζί σε διάφορους προορισμούς. 

Οσο περνά ο καιρός, εκείνη δοκιμάζεται σκληρά και για να εξασφαλίσει το μέλλον του παιδιού, διακινδυνεύει αρκετές φορές, ενώ φτάνει μέχρι το γάμο με έναν που δεν αγαπά, απλά για να αποκτήσει κοινωνική υπόληψη. 

Κάποια μέρα εμφανίζεται η πραγματική μητέρα του Μιχαήλ και διεκδικεί κάθε νόμιμο δικαίωμά της, όπως και την περιουσία που κληρονομεί ως πρίγκιπας.

Ο ιδιόρρυθμος δικαστής Αζντάκ θα βάλει τις δύο μητέρες σε μια δοκιμασία, ώστε να αποφασίσει σε ποια θα δώσει το παιδί. Και ενώ αρχικά κριτήριο για την επιλογή είναι η δύναμη, στο τέλος θα νικήσει η αγνή αγάπη.

Τρίτη 25 Αυγούστου 9.15 μ.μ. Θεατρική Παράσταση

"Ο Έβρος απέναντι"  των: Μ. Ρέππα –Θ.Παπαθανασίου .

Η Θεατρική σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου Εξαύδα σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, παρουσιάζει το έργο: «Ο Έβρος απέναντι»

Τέσσερις άνεργοι Έλληνες, δύο άντρες και δύο γυναίκες. Τέσσερις Έλληνες στα όρια του «νεόπτωχου». Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλει ένας ξένος. 

Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά κι αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς και δικούς του λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν μ' ένα υπόγειο ρεύμα που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας. Το ρεύμα αυτό λέγεται ρατσισμός.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Σκηνοθεσία:Γιώργος Πρέντζας
Σκηνικά- κοστούμια: Εξαύδα
Μουσική επιμέλεια:Νεκταρία Λαμπράκη
Φωτισμοί:Νίκος Γούλας
Πρωταγωνιστούν:, Κωστής Φαρμάκης(Κώστας) , Στέλλα Δουγαλή(Γιάννα), Νίκος Αναγνώστου(Αλέκος), Μαρίνα Χρήστου(Μίνα), Παναγιώτης Κόρδας(Σερχάτ)

(ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΩΡΕΑΝ)
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Τελευταίες Εκδηλώσεις Του Εργατικού Κέντρου Άρτας Στον Θερινό Σινεμά «Ορφέας»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8686333170646912422
item