Κορωνοϊός: Μέτρα τύπου Πόρου σε Μύκονο και Χαλκιδική -Αναλυτικά τι θα ισχύει

Κορωνοϊός: Μέτρα τύπου Πόρου σε Μύκονο και Χαλκιδική -Αναλυτικά τι θα ισχύει

Μύκονος και Χαλκιδική είναι οι επόμενες περιοχές στις οποίες θα τεθούν σε ισχύ αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό, τύπου Πόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ειδικούς και την Πολιτική Προστασία. Η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών, καθώς και στους δύο προορισμούς παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 21 Αυγούστου ανακοινώθηκαν από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα για Μύκονο - Χαλκιδική

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα αναφορικά με τη Χαλκιδική και τη Μύκονο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί από τις 14 Αυγούστου και θα ισχύουν τουλάχιστον έως τις 24 Αυγούστου σε Πάρο και Αντίπαρο. Συγκεκριμένα:

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων
Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια είναι τα 4, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού οπότε επιτρέπονται έως 6 άτομα
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μένουν κλειστά από τις 12:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Μέτρα τύπου Πόρου σε Μύκονο και Χαλκιδική -Αναλυτικά τι θα ισχύει
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5224912778699873917
item