Άρτα: Γεώτρηση στα Θεοδώριανα για την οδική σήραγγα

                      Άρτα: Γεώτρηση στα Θεοδώριανα για την οδική σήραγγα
Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων βρέθηκε, στις 29 Ιουλίου 2020, κλιμάκιο καθηγητών του ΕΜΠ προκειμένου να επισκεφθούν τα Θεοδώριανα και τους Μελισσουργούς και συγκεκριμένα τις θέσεις που θα μελετήσουν και θα σχεδιάσουν οδική σήραγγα μήκους 1.500 μέτρων περίπου που να συνδέει τους δύο οικισμούς.
Με το έργο αυτό αν υλοποιηθεί, θα ολοκληρωθεί ο οδικός δακτύλιος των Τζουμέρκων. Είναι σημαντικό έργο υποδομής και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Μ.Π. – προϋπολογισμού 24.000 ευρώ – για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Προκαταρκτική διερεύνηση και σχεδιασμός από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας οδικής σήραγγας οικισμών Θεοδωριάνων – Μελισσουργών.
Οι καθηγητές Δημήτριος Καλιαμπάκος, Ανδρέας Μπενάρδος και Παύλος Νομικός συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο, στο Δημαρχείο Βουργαρελίου, όπου και τον ενημέρωσαν για τον προγραμματισμό των ερευνών τους και ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου ώστε να δημιουργηθούν προσβάσεις σε δύο σημεία, εκατέρωθεν του αυχένα «Αυτί», για να μπορέσει να προσεγγίσει το γεωτρύπανο και να κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις.
Στη συνέχεια, οι καθηγητές του ΕΜΠ συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Χάιδο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Σφώρο, μετέβησαν στην θέση «Χούνη» Θεοδωριάνων για να υποδείξουν την θέση όπου απαιτείται να γίνει η ερευνητική γεώτρηση.

epirusblog.gr
5 of 5
                      
Άρτα: Γεώτρηση στα Θεοδώριανα για την οδική σήραγγα
epirusblog.gr
5 of 5
                      
Αρτα 8917703515405033502
item