Άρτα: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ (ΦΩΤΟ) Άρτα: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ (ΦΩΤΟ)

Άρτα: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ (ΦΩΤΟ)Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την άνανδρη σφαγή 317 συνανθρώπων μας στο μαρτυρικό Κομμένο από τους Γερμανούς εισβολείς, οι μνήμες παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο...
​Και αυτή την Κυριακή, το πρωί της 16ης Αυγούστου, τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο μνημείο στο Κομμένο.
Picture
Μετά το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, πρωτοστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άρτης κκ. Καλλίνικου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Ηρώο.

Η εκδήλωση μνήμης συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της δημάρχου Νικολάου Σκουφά κας Ροζίνας Βαβέτση, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως:
Picture
"Στη συνείδηση όλων των ανθρώπων, η σφαγή των αμάχων όπου ανυπεράσπιστοι κι ανυποψίαστοι μετατρέπονται σε τραγικά θύματα μιας οργανωμένης επίθεσης, μόνο ως έγκλημα κατά της ανθρώπινης φύσης μπορεί να καταγραφεί. Το Κομμένο είναι ο τόπος των αντιθέσεων. Της σφαγής και της ελπίδας, του θανάτου και της ζωής.

Ο τόπος των ανθρώπων που ξέρουν να συγχωρούν αλλά δε θα ξεχάσουν ποτέ". 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ιωαννίνων κος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος ανέλυσε το χρονικό της σφαγής.
Picture
Ακολούθησε το προσκλητήριο των νεκρών με την ανάγνωση των ονομάτων όλων των θυμάτων, και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από το άγημα του Ελληνικού στρατού. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3719463437641018932
Σχόλια
item