Φοβούνται τις ΕΔ οι Τούρκοι: ''Πάρτε τους στρατιώτες σας από τα νησιά!''- Στοχοποιούν το Καστελόριζο Φοβούνται τις ΕΔ οι Τούρκοι: ''Πάρτε τους στρατιώτες σας από τα νησιά!''- Στοχοποιούν το Καστελόριζο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φοβούνται τις ΕΔ οι Τούρκοι: ''Πάρτε τους στρατιώτες σας από τα νησιά!''- Στοχοποιούν το Καστελόριζο

Φοβούνται τις ΕΔ οι Τούρκοι: ''Πάρτε τους στρατιώτες σας από τα νησιά!''- Στοχοποιούν το Καστελόριζο

Έθεσε ξανά στο "τραπέζι" το ζήτημα της αποστρατικοποίησης

Ουπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και του εναέριου χώρου της Ελλάδας. Στοχοποίησε ακόμη για άλλη μια φορά το Καστελόριζο όσον αφορά το ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».Στην ομιλία του στην τελετή στο ναυπηγείο Τούζλα σχετικά με την παράδοση σύγχρονων συστημάτων για πλοία του τουρκικού Ναυτικού ο Ακάρ δήλωσε πως:

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς».

"Πυρά" εξαπέλυσε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας και κατά της Γαλλίας, τονίζοντας πως, "Η στρατιωτική παρουσία χωρών στην ανατ. Μεσόγειο, που δεν έχουν σχέση με την περιοχή, οι δηλώσεις και οι ενέργειές τους είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας. Αυτά που λένε δεν έχουν νομική βάση.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ όσο και της χώρας μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο".
epirusblog.gr
5 of 5
Φοβούνται τις ΕΔ οι Τούρκοι: ''Πάρτε τους στρατιώτες σας από τα νησιά!''- Στοχοποιούν το Καστελόριζο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6641328337305342091
Σχόλια
item