Άρτα: Άλκης Παπαχριστάκης - Σημάδια Αδιαφορίας Απέναντι Στους Σχολικούς Τροχονόμους Άρτα: Άλκης Παπαχριστάκης - Σημάδια Αδιαφορίας Απέναντι Στους Σχολικούς Τροχονόμους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Άλκης Παπαχριστάκης - Σημάδια Αδιαφορίας Απέναντι Στους Σχολικούς Τροχονόμους

Άρτα: Άλκης Παπαχριστάκης - Σημάδια Αδιαφορίας Απέναντι Στους Σχολικούς Τροχονόμους
Σημάδια αδιαφορίας από τη δημοτική αρχή Άρτας απέναντι στους σχολικούς τροχονόμους που για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο δεν πληρώθηκαν γιατί τα σχολεία ήταν κλειστά χωρίς τη δική τους ευθύνη και επιπλέον το θέμα έχει λήξει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν δώσει ήδη την αποζημίωση.
Ήταν 1997 όταν άρχισε να υπάρχει ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι είναι ένας θεσμός που εξασφαλίζει την πρόσβαση και την αποχώρηση των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες χωρίς κινδύνους, ένας θεσμός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων, κηδεμόνων και μαθητών καθώς και της κοινωνίας γιατί έχει καταφέρει να μηδενίσει τα τροχαία η οποιαδήποτε ατυχήματα. 
Ρυθμίζει την κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία της πολης εφοδιασμένοι με την φορητή πινακίδα STOP.
Οι οδηγοί και οι πεζοί υποχρεούνται να συμμορφώνονται στο σήμα των σχολικών τροχονόμων. Σε πολλά σημεία της πόλης δεν υπάρχει σήμανση ταχύτητας σε αντίθεση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη που έξω από τα σχολεία υπάρχει υποχρεωτικό όριο ταχύτητας (π.χ στη Γερμανία τα 30 χλμτ).
Οι σχολικοί τροχονόμοι δεν έχουν σχέση εργασίας. Δηλαδή για το χρόνο που εργάζονται είναι ανασφάλιστοι, τα δε χρήματα που παίρνουν σαν αμοιβή φτάνουν τα 176 ευρώ το μήνα. 
Στο δήμο αρταίων απασχολούνται 15 σχολικοί τροχονόμοι και το πρόβλημα που βιώνουν είναι ότι για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο είναι απλήρωτοι παρότι έχει υπογραφεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε και 13/4 του 2020, αποτελεί επίσημο έγγραφο του κράτους και μάλιστα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Παιδείας Ο Δήμος Αρταίων κωλυσιεργεί στην πληρωμή των σχολικών τροχονόμων οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα παιδιά μας να διασχίζουν τους δρόμους τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των Δήμων από 28/4/20 με επίσημη απόφαση του Κράτους λέγοντας δε ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Άρτας;
Ειδικά τώρα που με το θέμα της πανδημίας έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα. Να αρθεί η αδικία σε βάρος των σχολικών τροχονόμων και ο δήμος να βρει τρόπο να πληρωθούν εδώ και τώρα όπως έκαναν και πολλοί άλλοι Δημοι στην Ελλάδα, και αν θέλουν στο Δήμο Άρτας να τους προτείνουμε τους Δήμους που πλήρωσαν για να παρακάμψουν τα οποιαδηποτε εμπόδια που υπάρχουν. 

Επιτέλους ας δώσει τη λύση ο Δήμαρχος παίρνοντας μία πολιτική απόφαση που είναι και νόμιμη και ηθική να τελειώσει το δράμα των σχολικών τροχονόμων και να μην εισπράττουν μόνο δεσμεύσεις.

Πηγή: ixotisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Άλκης Παπαχριστάκης - Σημάδια Αδιαφορίας Απέναντι Στους Σχολικούς Τροχονόμους
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7871557727989492040
Σχόλια
item