Γιάννενα: Ένα εκπαιδευτικό μουσείο στο παλιό σχολείο Λιγκιάδων Γιάννενα: Ένα εκπαιδευτικό μουσείο στο παλιό σχολείο Λιγκιάδων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα εκπαιδευτικό μουσείο στο παλιό σχολείο Λιγκιάδων

Γιάννενα: Ένα εκπαιδευτικό μουσείο στο παλιό σχολείο Λιγκιάδων

Τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίας και του Δήμου Ιωαννιτών συζήτησαν χθες στο Δημαρχείο ο Μωυσής Ελισάφ και ο Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Carsten Müller.

Ο κ. Müller στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ήπειρο, όπου παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης των 317 θυμάτων της σφαγής στο Κομμένο Άρτας το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τα Γιάννενα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο για τους τομείς της συνεργασίας Προξενείου – Δήμου.


Ειδικότερα, ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Πρόξενο για τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιστήμης.


Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επί τάπητος τέθηκε η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Δήμο στην Πρεσβεία της Γερμανίας και κατ’ επέκταση στο Προξενείο για τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Μνήμης στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες.


Ο Μωυσής Ελισάφ
«Μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε με τον κ. Müller τη διεύρυνση της εξαιρετικής συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο πολιτιστικών, επιστημονικών και τουριστικών ανταλλαγών υπό τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση. 


Ο κ. Müller αντιμετωπίζει πολύ θετικά και την πρότασή μας για τους Λιγκιάδες, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Müller στάθηκε στη σημασία της παρουσίας του ιδίου στις εκδηλώσεις μνήμης στο Κομμένο, προκειμένου να διατηρηθεί η μνήμη και να «διδαχθούμε από το παρελθόν, για να προχωρήσουμε μπροστά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Παράλληλα, χαρακτήρισε εξαιρετική την ιδέα μετατροπής του παλιού σχολείου στους Λιγκιάδες σε ένα μικρό εκπαιδευτικό μουσείο.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα εκπαιδευτικό μουσείο στο παλιό σχολείο Λιγκιάδων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4343503990667959695
Σχόλια
item