Γιάννενα: Μια Άρτινή κι ένας Γιαννιώτης ανοίγουν σχολή θεάτρου στα Ιωάννινα


Γιάννενα: Μια Άρτινή κι ένας Γιαννιώτης ανοίγουν σχολή θεάτρου στα Ιωάννινα

Ένα νέο καλλιτεχνικό οργανισμό, αφιερωμένο στην τέχνη της υποκριτικής, τη Σχολή Θεάτρου «Ορφέας», αποκτούν τα Γιάννενα...

Η Σχολή θα ανοίξει τις πύλες της από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα λειτουργήσει σε νέο χώρο, με εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο κέντρο της πόλης, έχοντας κεντρικούς στόχους την έρευνα, την αναζήτηση και την εκπαίδευση πάνω στη θεατρική τέχνη. 

Ιδρυτές της είναι η Ναταλία Μίγδου και ο Χρήστος Χρήστου, δύο επαγγελματίες που υπηρετούν εδώ και χρόνια, με συνέπεια και αφοσίωση, το Θέατρο και την υποκριτική.

Ποιοι είναι

- Η Ναταλίου Μίγδου με καταγωγή από την Άρτα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν αλλά και του θεατρικού εργαστηρίου Βασίλης Διαμαντόπουλος με δάσκαλο τον ίδιο. 


Εργάστηκε στο Εθνικό και στο Ελεύθερο Θέατρο, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορα δημοφιλή σήριαλ συνεργαζόμενη με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ1, ΝΕΤ, ALPHA και ΑΝΤ1, ενώ έχει επιμεληθεί και θεατρική ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ. Παράλληλα, εκπαιδεύει θεατρικά παιδιά σε προγράμματα που εκπονεί η ίδια. 


Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και το Θέατρο Έκφραση στα Γιάννενα.

- Ο Χρήστος Χρήστου γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Πρόβα». Σπούδασε παιδαγωγική θεάτρου – θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο Ημέρας. Επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Η σκηνοθεσία στο Θέατρο» όπως και σεμινάρια υποκριτικής με τους Γιώργο Καραμίχο, Ζωή Ξανθοπούλου, Πασχάλη Τσαρούχα κ.α.
Από το 2013 διηύθυνε καλλιτεχνικά το Θέατρο Έκφραση στα Ιωάννινα. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις όπως «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ματωμένος Γάμος», «Δεν Πληρώνω - Δεν Πληρώνω» κ.α.. ενώ ως ηθοποιός έχει παίξει σε θεατρικά όπως ο «Caveman» σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά και ο «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. 



Αυτή την περίοδο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά - εφήβους- ενήλικες.

Πηγή: ​proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μια Άρτινή κι ένας Γιαννιώτης ανοίγουν σχολή θεάτρου στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3855032800133822634
item