“Μπράβο, είσαι μάγκας κ. κυβερνήτα”! ΥΕΘΑ στον πλοίαρχο του “ΛΗΜΝΟΣ”

“Μπράβο, είσαι μάγκας κ. κυβερνήτα”! ΥΕΘΑ στον πλοίαρχο του “ΛΗΜΝΟΣ”
Επικοινωνία μέσω ασυρμάτου είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας Λήμνος, αντιπλοίαρχο Ι. Σαλιάρη. 
Ο υπουργός Άμυνας συνεχάρη τον κυβερνήτη για τη ναυτοσύνη του, «είσαι μάγκας κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια», φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη». 
Ο κυβερνήτης της Λήμνου απάντησε, από την μεριά του, με ταπεινότητα, ότι απλώς έπραξε το καθήκον του και ότι είναι τιμή του που συνομιλεί με τον υπουργό Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» από λάθος χειρισμού του κυβερνήτη της και επειδή επιχείρησε να προκαλέσει, προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». 
Το τουρκικό σκάφος δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας. 
Αποτέλεσμα ήταν η τουρκική φρεγάτα να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη της σε αντίθεση με την «Λήμνος» που συνέχισε την αποστολή της στη ΝΑ Μεσόγειο, παρακολουθώντας τις κινήσεις του Oruc Reis.
Τουλάχιστον 40 τουρκικά πολεμικά πλοία με αντίστοιχο αριθμό ελληνικών να τα έχουν υπό στενή παρακολούθηση εμφανίζονται -τα στίγματα τους- στα ελληνοτουρκικά ραντάρ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα. 
Ο συνωστισμός αυτός, πολεμικών πλοίων, τις τελευταίες ώρες, σε μια μικρή περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, είναι σχετικός με τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ότι υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
epirusblog.gr
5 of 5
“Μπράβο, είσαι μάγκας κ. κυβερνήτα”! ΥΕΘΑ στον πλοίαρχο του “ΛΗΜΝΟΣ”
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7458560333645548174
item