«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη: Εχουμε 50 ορφανά κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα «Καμπανάκι» Μαγιορκίνη: Εχουμε 50 ορφανά κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη: Εχουμε 50 ορφανά κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα

«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη: Εχουμε 50 ορφανά κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3», σχολίασε αρχικά τους αριθμούς των νέων περιστατικών κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι προέρχονται από αλυσίδες μετάδοσης που δεν είναι κατανοητές. 

Οπως εξήγησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, καταγράφονται πάνω από 50 ορφανά κρούσματα την ημέρα, δηλαδή περιστατικά που δεν έχουν προκύψει από ιχνηλάτηση, άτομα που έκαναν οικειοθελώς τεστ ή εντοπίστηκαν με δειγματοληψία.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τον κορωονϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως «στα μέσα προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα θέλαμε να δούμε -μετά τη λήψη και των νέων μέτρων- κάτω από 200 κρούσματα σταθερά».

Για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε την πρόταση του για χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19. Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββατο, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο τρόπος που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα, ενώ επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα.

Μίλησε μάλιστα για την υπαρκτή πιθανότητα να εφαρμοστεί μοντέλο με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, κάτι που υλοποιήθηκε στο Ισραήλ και άλλες χώρες. 

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (όπως και στα τέλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς), ενώ θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες 10-19 ετών. Οταν τα ημερήσια κρούσματα αρχίσουν να υποχωρούν, τότε σταδιακά θα επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

Αναφορικά με το καλό σενάριο σχετικά με την πανδημία στην χώρα μας όπως τόνισε είναι να δούμε μια σταθεροποίηση και μια συρρίκνωση των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε σε ένα πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

epirusblog.gr
5 of 5
«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη: Εχουμε 50 ορφανά κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8671369267158183426
Σχόλια
item