Σύψας: Εξετάζεται πρόταση για όριο τους 50 καλεσμένους σε γάμους και βαπτίσεις

Σύψας: Εξετάζεται πρόταση για όριο τους 50 καλεσμένους σε γάμους και βαπτίσεις

Τα μέτρα για την αποτροπή της διασπορά του κορωνοϊού, σε συναθροίσεις όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις, ενδέχεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας ερωτήθηκε για τη νέα ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα και κλήθηκε να σχολιάσει τις επικίνδυνες εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού, που όπως φαίνεται είναι τα νοσοκομεία, οι γάμοι και τα στρατόπεδα.

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σύψας άφησε, μεταξύ άλλων, ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από το όριο των 100 που ισχύει σήμερα, σε 50 ή και ακόμα λιγότερους. 

Επιπλέον, πρότεινε «στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», σημειώνοντας ότι η επιτροπή επιστημόνων για τον κορωνοϊό εκφράζει έντονη ανησυχία μετά τα κρούσματα στους γάμους της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε νομικές οδηγίες για όσους πολίτες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις ημερομηνίες, ακύρωσαν ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων σε γάμους ή βαπτίσεις.

Να μη γίνουν λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Νίκος Σύψας, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι στο φετινό Δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα πράξει το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

«Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι την ύπαρξη δεύτερου κύματος πανδημίας κορωνοϊού, θα σηματοδοτήσουν οι αυξημένες εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αύξηση των διασωληνώσεων και η αύξηση των θανάτων. 

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Γι’ αυτό, είπε καταλήγοντας, έγινε μια μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν το σωστό, όπως και τον Μάρτιο, «προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα μέσα στον Αύγουστο.»


epirusblog.gr
5 of 5
Σύψας: Εξετάζεται πρόταση για όριο τους 50 καλεσμένους σε γάμους και βαπτίσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 241438894944029372
item