Γιάννενα: Δύο τα κρούσματα, 21 αστυνομικοί σε προληπτική απομόνωση Γιάννενα: Δύο τα κρούσματα, 21 αστυνομικοί σε προληπτική απομόνωση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δύο τα κρούσματα, 21 αστυνομικοί σε προληπτική απομόνωση

Γιάννενα: Δύο τα κρούσματα, 21 αστυνομικοί σε προληπτική απομόνωση

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελέγχθηκαν από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αφορούσαν ιχνηλατημένες επαφές των ασθενών στις δύο επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και των Συβότων, ωστόσο δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, με 21 αστυνομικούς να έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα.

Μάλιστα, η επιχείρηση στα Γιάννενα ξεκίνησε ξανά την λειτουργία της, ενώ όπως κάνει γνωστό, σε τεστ υποβλήθηκε το σύνολο του προσωπικού, 40 άτομα,  χωρίς να προκύψουν θετικά αποτελέσματα. 
Η διεύθυνση της επιχείρησης παράλληλα ευχαριστεί το ιατρικό προσωπικό των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά και σιωπηρά και εξάρει τον ρόλο και την συνδρομή του περιφερειάρχη, της περιφέρειας Ηπείρου και των στελεχών της «για την αποτελεσματικότητα και τον υπέρ του δέοντος  επαγγελματισμό που επέδειξαν, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την άψογη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, που άπτεται της δημόσιας υγείας».
Την ίδια ώρα, δύο είναι τελικά οι αστυνομικοί στην Ήπειρο που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί 21 συνάδελφοί τους, με τους οποίους ήρθαν σε επαφή.
Την επιβεβαίωση των δύο κρουσμάτων έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος προκειμένου να σταματήσεις η «παραφιλολογία» που άρχισε να αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες. 
Όπως ανέφερε,  πρόκειται για έναν αστυνομικό στην Θεσπρωτία και έναν αξιωματικό της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων. «Κανένα άλλο», ανέφερε κατηγορηματικά.
Μεταξύ των 21 που βρίσκονται σε προληπτική απομόνωση, είναι και ένας αστυνομικός στην Άρτα και ένας στην Πρέβεζα, ο οποίος έχει παρουσιάσει ήπια συμπτωματολογία και πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι θετικός ή όχι.
Όσοι αστυνομικοί πάντως έχουν τεθεί σε καραντίνα ως επαφή του θετικού κρούσματος πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ την Παρασκευή και αυτό γιατί κρίθηκε σκόπιμο να περάσει η περίοδος των επτά ημερών από την ημέρα που νόσησε ο συνάδελφός τους.
Ο κ. Μήτσιος υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της πανδημίας, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διάδοσης του ιού και την τήρηση των μέτρων και έτσι αναπόφευκτα και αυτοί είναι εκτεθειμένοι στον ιό.
«Τα δύο κρούσματα σε αστυνομικούς της περιοχής μας το τελευταίο δεκαήμερο είναι και τα μοναδικά από την αρχή της πανδημίας και δεν συνδέονται μεταξύ τους. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ιχνηλάτησης και πραγματοποίησης δειγματοληπτικών ελέγχων, ενώ έγιναν και οι απολυμάνσεις», διαβεβαίωσε ο κ. Μήτσιος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δύο τα κρούσματα, 21 αστυνομικοί σε προληπτική απομόνωση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5065441358011248612
Σχόλια
item