Η Volkswagen εγκαταλείπει το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Η Volkswagen εγκαταλείπει το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία
Τελικά η Τουρκία μένει εκτός σχεδίων της Volkswagen για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου (κοντά στην Σμύρνη) σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο reuters. 
Το site, επικαλείται πηγές στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για αυτήν την είδηση για την οποία οι Γερμανοί δεν έχουν σχολιάσει ή διαψεύσει.
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Volkswagen ανέστειλε την απόφαση δημιουργίας του εργοστασίου εν μέσω διεθνών κριτικών σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας στη Συρία. 
Η απόφαση της εταιρίας είναι (αυτή την φορά) οριστική και σε αυτήν συντέλεσαν πολλά γεγονότα, από το θέμα της Συρίας, του Covid-19 μέχρι και την προκλητική στάση του προέδρου της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην ΕΕ.

VW: Νέα αναβολή στην απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Με αυτήν την απόφαση, η Τουρκία χάνει μια επένδυση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων με χρονικό ορίζοντα έναρξης της παραγωγής το 2022. 
Ο αρχικός προγραμματισμός για το νέο εργοστάσιο αφορούσε την παραγωγή της επόμενης γενιάς του VW Passat αλλά και αυτή του Skoda Superb, με περίπου 2/3 της παραγωγής να αντιστοιχούν στο πρώτο και το υπόλοιπο στο δεύτερο.
epirusblog.gr
5 of 5
Η Volkswagen εγκαταλείπει το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6380102455816065851
item