Ρωσικά & αραβικά ΜΜΕ: "Οι ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16"

Ρωσικά & αραβικά ΜΜΕ: "Οι ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16"

Χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση τουρκικών αεροσκαφών;

"Τα τουρκικά F-16 ήρθαν αντιμέτωπα με το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU-1 στην Ελλάδα", αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ αμυντικού περιεχομένου.

"Η Ελλάδα αναχαίτισε πολλά τουρκικά μαχητικά F-16, μετά από παραβιάσεις στα σύνορα της χώρας. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα ρωσικά συστήματα S-300PMU-1, σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση των μαχητικών F-16, χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση των τουρκικών αεροσκαφών που εμφανίστηκαν μόλις 7 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα", σημειώνεται.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, ωστόσο, αυτή η χώρα έχει αρχίσει να απειλεί πραγματικά με τη χρήση τους τώρα - στο πλαίσιο των επιδεινωμένων σχέσεων με την Τουρκία.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο ελληνικός στρατός είναι επαρκώς εκπαιδευμένος στη λειτουργία αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα τουρκικά F-16 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα.

Τονίζουμε πως οι εν λόγω πληροφορίες προέρχονται από ρωσικά αραβικά ΜΜΕ και δεν μπορούν επιβεβαιωθούν με κάποιο τρόπο, συνεπώς μεταδίδοντα με κάθε επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητά τους.

Όπως αναφέραμε στο Πενταπόσταγμα νωρίτερα σήμερα, μια αποκαλυπτική έκθεση για το ισοζύγιο δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας το 2020 σημειώνει πως σε περίπτωση σύγκρουση οι ελληνικές δυνάμεις θα συντρίψουν τους Τούρκους.

Όσον αφορά το περιστατικό, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αποχώρησαν μετά από προειδοποίηση παραβίασης του εναέριου χώρου ενός γειτονικού κράτους, προφανώς συνειδητοποιώντας ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, είναι η Ελλάδα που έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Mια ελληνοτουρκική στρατιωτική αναμέτρηση όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά θα έχει σοβαρές προεκτάσεις και επιπλοκές διεθνώς, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική και πέραν από αυτή, υπό το πρίσμα των καταστρεπτικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, θεωρεί ο Άριστος Αριστοτέλους του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών .

Σε έκθεση για το ισοζύγιο δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας για το 2020, ο κ. Αριστοτέλους επαναλαμβάνει διαπιστώσεις παλαιότερων εκθέσεων ότι «η Τουρκία, βάση των στρατιωτικών στοιχείων που παρατίθενται πιο κάτω,  είχε και θα συνεχίσει να έχει αριθμητική υπεροχή έναντι της Ελλάδος σε διάφορους τομείς - σε ορισμένες περιπτώσεις και ποιοτική»

«Ωστόσο, με εξαίρεση το ανθρώπινο δυναμικό, η πλεονεκτική θέση της Τουρκίας δεν είναι ούτε συντριπτική, ούτε και αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι υπέρ της το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής αναμέτρησης στον ελληνοτουρκικό χώρο. Αντίθετα η πιθανότητα συντριβής με σοβαρές συνέπειες και για την ίδια δεν μπορεί να αποκλεισθεί», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" και ανακοινώνουν "δοκιμές πυραύλων" κοντά στο Καστελλόριζο προχωρώντας παράλληλα σε παραβιάσεις του εναέριο χώρου και κλιμακώνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση στο νοτιανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα "γκριζάρει" την ελληνική ΑΟΖ και οι έως τώρα οι ενδείξεις υποδεικνύουν πως οι Τούρκοι δεν θα κάνουν πίσω αν η Αθήνα δεν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου ή ενός πολέμου.

Σε αυτήν ακριβώς την παγίδα δεν πρέπει να πέσει το Μαξίμου, καθώς οποιαδήποτε συζήτηση σημαίνει αναγνώριση των παράνομων τουρκικών διεκδικήσεων και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε στρατηγικές απώλειες τη χώρα μας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ρωσικά & αραβικά ΜΜΕ: "Οι ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16"
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8986022306725235836
item