ιάννενα: Rock City τα Ιωάννινα στις 21 και 22 Ιουλίου ιάννενα: Rock City τα Ιωάννινα στις 21 και 22 Ιουλίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ιάννενα: Rock City τα Ιωάννινα στις 21 και 22 Ιουλίου

ιάννενα: Rock City τα Ιωάννινα στις 21 και 22 Ιουλίου
Tον προάγγελο του νέου και ανανεωμένου Castle Rock Festival, που μπορεί να επανακάμψει το 2021, έχοντας γράψει ιστορία στην συμμετοχή των Ιωαννίνων στην φιλοξενία μερικών από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής, φιλοδοξεί να αποτελέσει το Ioannina Rock City, που πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη και την Τετάρτη 21 και 22 Ιουλίου αντίστοιχα με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη διαφορετικότητα, που μπορούν να υποστηρίξουν τα Γιάννενα στη μουσική σκηνή.
Το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει ένα διήμερο αφιερωμένο στη ροκ μουσική, με αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα, από το αρχικό, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία και της προσπάθειας που καταβάλλεται από όλους για την αποφυγή του συγχρωτισμού. 
Έτσι, η συναυλία drive in, που επρόκειτο να διεξαχθεί στον χώρο στάθμευσης του Πολιτιστικού Πολυχώρου στα παλιά σφαγεία δε θα διεξαχθεί, αντίθετα όμως θα γίνουν κανονικά οι υπόλοιπες εκδηλώσεις με το μεγάλο ενδιαφέρον να πέφτει στην Κινητή Μουσική Σκηνή, μήκους 20 μέτρων, επάνω σε μία νταλίκα. 
Ένα εγχείρημα που εγκαινιάστηκε πριν από αρκετά χρόνια από τον Γ. Γάκη στα Γιάννενα και επιστρέφει, με στόχο να καθιερωθεί και να χαρίσει απλόχερα ξεχωριστές μουσικές στιγμές σε όλους τους φίλους της ροκ μουσικής και όχι μόνο. 
Το πρόγραμμα
Το μεγάλο όνομα του διημέρου είναι ο Ronnie Romero, η φωνή των Richie Blackmore’s Rainbow, που θα ανέβει στη Μουσική Σκηνή το βράδυ της Τετάρτης από τις 20.30 όταν θα ξεκινήσει από την οδό Δωδώνης, θα κατέβει την Αβέρωφ, θα κάνει το γύρο του Κάστρου μέχρι και την οδό Γαριβάλδη με τον Stuart Craig με την μπάντα του και τον Ronnie Romero. 
Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 21 Ιουλίου, από τις 20:30, η Κινητή Μουσική Σκηνή με το Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers (feat. Bob Saganas) θα ξεκινήσει από την οδό Δωδώνης, θα κατέβει την Αβέρωφ, θα κάνει το γύρο του Κάστρου μέχρι και την οδό Γαριβάλδη. 
Παράλληλα, στην πλατεία Μαβίλη, θα γίνει και πάλι μία Rockarolla: καραβάκια με ροκ συγκροτήματα θα πηγαινοέρχονται από το Μώλο μέχρι το «12». Στα καραβάκια συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Blues People, Dead or Alive (Bon Jovi Tribute),  -στο 1ο καραβάκι – MK’s. Stella J. Lavender – στο 2ο καραβάκι. 
Αυτό το ροκ σεργιάνι στη λίμνη, θα μεταδοθεί ζωντανά από την Live with us και στο κανάλι του Castle Rock Festival. 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Για την αποφυγή συνωστισμού δεν επιτρέπεται η είσοδος θεατών στα καραβάκια.  
Ο Γιώργος Γάκης
Ο Γ. Γάκης, «εμπνευστής του Castle Rock Festival και ψυχή της προσπάθειας αναβίωσής του τόνισε, ότι τα Γιάννενα πρωτοπορούν και σε συνθήκες πανδημίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αφιλοκερδή συμμετοχή των Γιαννιωτών καλλιτεχνών που συμμετέχουν δίνοντας και μία άμεση απάντηση σε σχόλια και αναφορές του τελευταίου διαστήματος.
«Προφανώς και οι άλλοι καλλιτέχνες θα έπρεπε να πληρώνονται για τη συμμετοχή τους, κι εγώ θα ήθελα το ίδιο για τους οκτώ μήνες που δουλεύουμε γι’ αυτό το project. 
Όμως όλοι συμμετέχουμε αφιλοκερδώς σε αυτό το διήμερο που στόχο έχει όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την τουριστική προβολή και την ανάδειξη της πόλης μας», σημείωσε.
epirusblog.gr
5 of 5
ιάννενα: Rock City τα Ιωάννινα στις 21 και 22 Ιουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4651133355024206628
Σχόλια
item