Γιάννενα: Θερινό σινεμά συνέχεια την Πέμπτη την ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz» Γιάννενα: Θερινό σινεμά συνέχεια την Πέμπτη την ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θερινό σινεμά συνέχεια την Πέμπτη την ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz»


  Γιάννενα: Θερινό σινεμά συνέχεια την Πέμπτη  την ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz»

Θερινό Σινεμά Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:30 Φρανκ (Frantz, Φρανσουά Οζόν, Γαλλία, 2016, 113΄) 
Αύλειος Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη 

Την ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz» προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». 

Σενάριο: Φρανσουά Οζόν, Φιλίπ Πιατζό. 
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πασκάλ Μαρτί. 
Μουσική: Φιλίπ Ρομπί. Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ, Μαρί Γκρούμπερ, Γιόχαν φον Μπίλοβ, Άντον Φον Λούκε, Σιριέλ Κλερ, Άλις ντε Λενκεσένγκ. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το 1919, σε μια επαρχιακή γερμανική πόλη, η Άννα επισκέπτεται καθημερινά τον τάφο του αρραβωνιαστικού της Φραντς, ο οποίος σκοτώθηκε στη Γαλλία στον Μεγάλο Πόλεμο που μόλις τελείωσε. 

Τον τάφο όμως επισκέπτεται κι ένας μυστηριώδης Γάλλος, ο οποίος συστήνεται ως φίλος και παλιός συμφοιτητής του Φραντς. 

Ο δραστήριος Γάλλος σκηνοθέτης Φρανσουά Οζόν («8 Γυναίκες», «Potiche», «Η Πισίνα») επιστρέφει στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με το «Φραντς», μια ασπρόμαυρη -με καταλυτικές έγχρωμες πινελιές- συγκινητική ταινία που διαδραματίζεται στο Μεσοπόλεμο, σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και στο Παρίσι Το «Φραντς» βασίστηκε στην ταινία «Broken Lullaby» του Ερνστ Λιούμπιτς του 1932, η οποία με τη σειρά της είχε βασιστεί στο θεατρικό έργο «Ο άντρας που σκότωσα» του Γάλλου Μορίς Ροστάν.
epirusblog.gr
5 of 5
  
Γιάννενα: Θερινό σινεμά συνέχεια την Πέμπτη την ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz»
epirusblog.gr
5 of 5
  
Ιωάννινα 7866665151290030192
Σχόλια
item