Πρέβεζα: «Βαρυχειμωνιά» στην εστίαση – Άδεια τα ταμεία

Πρέβεζα: «Βαρυχειμωνιά» στην εστίαση – Άδεια τα ταμεία
Για απώλειες που φτάνουν το 80% μιλούν οι καταστηματάρχες της Πρέβεζας
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι καταστηματάρχες εστίασης, που βλέπουν μεγάλη πτώση τζίρου που φτάνει μέχρι και το 80%, αλλά και την αβεβαιότητα που έρχεται με αποτέλεσμα η κατάσταση στον κλάδο είναι πολύ δύσκολη.
Μιλώντας στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ της Πρέβεζας» ο Σπύρος Κόκκαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κάνει λόγο για κίνηση που θυμίζει τους μήνες Νοέμβριο και Φεβρουάριο.
«Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις στην Πρέβεζα» λέει χαρακτηριστικά.
Τα καταστήματα γεμίζουν κάποια Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τον καιρό, αλλά για τις επιχειρήσεις στο κέντρο αλλά και για μικρές επιχειρήσεις που είναι στο παράκεντρο η καθημερινότητα, είναι εντελώς διαφορετική.
Οι επαγγελματίες εκτός από τις επιπτώσεις της πανδημίας έρχονται αντιμέτωποι και με τον κακό καιρό με τις ημερήσιες εκδρομές από Γιάννενα και Άρτα να έχουν περιοριστεί ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.
Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στις ανατροπές και τις φουρτούνες που προκάλεσε η πανδημία, με τη μεγάλη μείωση στις προσεγγίσεις σκαφών στην παραλία της Πρέβεζας αφού μικρός είναι ο αριθμός των ενοικιαζόμενων τουριστικών σκαφών που ανοίγουν πανιά για θαλασσινές εξορμήσεις.
Κάνει λόγο, ο κ. Κόκκαλης, περιγράφοντας μια υποτονική εικόνα, που δεν θυμίζει καλοκαίρι.
Ο ίδιος τόνισε στο «ΒΗΜΑ της Πρέβεζας»  ότι η Πρέβεζα είναι έτοιμη να δεχθεί τους θερινούς επισκέπτες ενώ παράλληλα ζήτησε από τους Πρεβεζάνους να στηρίζουν την πόλη τους και να μην επιλέγουν γειτονικούς προορισμούς για καφέ και φαγητό. 
Την ίδια στιγμή αν και πλησιάζουμε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, η τουριστική κίνηση είναι υποτονική και το μισό προσωπικό είναι άνεργο.
Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς με «άνοιξε – κλείσε» των συνόρων είτε για τις αεροπορικές πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες είτε των χερσαίων συνοριακών διαβάσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι αν και είχαν ήδη γίνει οι πρώτες κρατήσεις για το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου από τη Μεγάλη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες, όμως τελικά η απόφαση άλλαξε και τα σύνορα ανοίγουν για αυτές τις χώρες από τις 15 Ιουλίου. 
Αντίστοιχο προβληματισμό προκάλεσε και η ανακοίνωση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία, λόγω του υψηλού ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα,.
Τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι οι ακυρώσεις από Σέρβους τουρίστες έχουν πέσει σαν «βροχή» μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μισό εκατ. Σέρβους τουρίστες στη χώρα μας, ωστόσο αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί σημαντικά
Το ερώτημα που ταλανίζει τους επαγγελματίες του κλάδου δεν είναι ποιος θα «πληρώσει την λυπητερή» μιας κι αυτή θα την πληρώσουν όλοι αλλά «πόση θα είναι η λυπητερή», αφού τα αισιόδοξα σενάρια κάνουν λόγο για τζίρους που δεν θα ξεπεράσουν το 40% των περσινών.
Πηγή: εφ. ΒΗΜΑ της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Βαρυχειμωνιά» στην εστίαση – Άδεια τα ταμεία
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3281383135543772988
item