Γιάννενα: Άριστα έλαβε η Ιατρική Ιωαννίνων στην πιστοποίηση προπτυχιακών σπουδών Γιάννενα: Άριστα έλαβε η Ιατρική Ιωαννίνων στην πιστοποίηση προπτυχιακών σπουδών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Άριστα έλαβε η Ιατρική Ιωαννίνων στην πιστοποίηση προπτυχιακών σπουδών

Γιάννενα: Άριστα έλαβε η Ιατρική Ιωαννίνων στην πιστοποίηση προπτυχιακών σπουδών
Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το επιστημονικό προσωπικό του οποίου συχνά πετυχαίνει σημαντικές διακρίσεις, κατατάσσοντάς το υψηλά στους διάφορους πίνακες αξιολόγησης εντός κι εκτός συνόρων.
Η θετική είδηση αυτή τη φορά ήρθε από το Τμήμα Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, καθώς αξιολογήθηκε με «άριστα» από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και στους δέκα άξονες αξιολόγησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που είναι:
1. Η πολιτική του Τμήματος στη διασφάλιση της ποιότητας.
2. Σχεδιασμός και οι διαδικασίες έγκρισης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών.
3. Προσήλωση στη φοιτητοκεντρική μάθηση, τρόποι αξιολόγησης του προσφερόμενου διδακτικού έργου.
4. Υποστήριξη των φοιτητών από την εισαγωγή τους έως την αποφοίτησή τους.
5. Διδακτικό προσωπικό.
6. Μέθοδοι διδασκαλίας και φοιτητική μέριμνα.
7. Συγκέντρωση, ανάλυση και χρήση δεδομένων από φοιτητές και διδάσκοντες.
8. Δημόσια παρουσία και εικόνα του Τμήματος.
9. Συνεχής παρακολούθηση και περιοδική εσωτερική αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.
10. Τακτική εξωτερική αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.
Η διαδικασία πιστοποίησης περιελάμβανε τόσο εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών, όσο και εξωτερική αξιολόγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, διακεκριμένων Καθηγητών Ιατρικής του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Όπως αναγράφεται στην Απόφαση Πιστοποίησης «το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων» (διάρκεια πιστοποίησης 29/5/2020έως 28/5/2024).
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια
Σε χθεσινή ανακοίνωση η Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγήτρια κα Άννα Μπατιστάτου, συγχαίρει όλο το προσωπικό για την σημαντική αυτή διάκριση που πέτυχε ως σύνολο το Τμήμα, και ιδιαίτερα την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης με υπεύθυνο τον κ. Αλέξανδρο Μάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, και την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών με υπεύθυνη την κα Πατρώνα Βεζυράκη, Καθηγήτρια, για την πολύτιμη συμβολή στη διαδικασία, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, απόφοιτους και προσωπικό που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις με τους αξιολογητές.
Επίσης την ΜΟΔΙΠ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της Αντιπρύτανη κ. Σταύρο Νικολόπουλο για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Μηνά Πασχόπουλο και Σπυρίδωνα Γεωργάτο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννη Γεωργίου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος κ. Σπυρίδωνα Κονιτσιώτη για την σημαντική στήριξή τους στη διαδικασία πιστοποίησης. 
Τέλος, το Τμήμα ευχαριστεί τον Δήμαρχο και τους φορείς της πόλης, την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τους εκπροσώπους ΙΤΕ και Κέντρου Υγείας για την πολύτιμη αρωγή τους στην πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής.
«Είναι υποχρέωσή μας στα επόμενα χρόνια να διατηρήσουμε την υψηλή αυτή θέση παρέχοντας άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας, κλινικού και συνολικού επιστημονικού έργου», καταλήγει η ανακοίνωση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άριστα έλαβε η Ιατρική Ιωαννίνων στην πιστοποίηση προπτυχιακών σπουδών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4424836424468642334
Σχόλια
item