Γιάννενα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τα αρωματικά φυτά στον δήμο Ζίτσας Γιάννενα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τα αρωματικά φυτά στον δήμο Ζίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τα αρωματικά φυτά στον δήμο Ζίτσας

Γιάννενα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τα αρωματικά φυτά στον δήμο Ζίτσας

Ενημερωτικές συναντήσεις με παραγωγούς και εν δυνάμει παραγωγούς αρωματικών φυτών ξεκινά ο δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «AGRIFARM», με στόχο την υποστήριξη της παραγωγής και της προώθησης αρωματικών φυτών.

Το έργο «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Interreg» Ελλάδα-Ιταλία και στο οποίο ο δήμος Ζίτσας είναι επικεφαλής εταίρος, στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, δικτύωσης και προώθησης, στη δημιουργία νέων συνεταιριστικών / συνεργατικών σχημάτων, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες, όπως τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία συνεργατικών / συνεταιριστικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα, καινοτόμα σχέδια προώθησης και marketing, αναλυτικοί οδηγοί (manuals) με προδιαγραφές καλλιέργειας, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας αναφορικά με νέες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, προώθηση της συνεργασίας των παραγωγών με δίκτυα καταναλωτών, δράσεις πληροφόρησης, δικτύωσης, συμβουλευτικής, προώθησης και εκπαίδευσης, καθώς και η δημιουργία ενός Ελληνο-Ιταλικού Επιστημονικού Κέντρου για τoν συνεργατισμό στον αγροτικό τομέα. 

Στο πλαίσιο του έργου, το Κέντρο αυτό, θα παρέχει καθημερινή υποστήριξη, με εξειδικευμένους επιστήμονες, στους αγρότες των περιοχών παρέμβασης.

Εκτός του δήμου Ζίτσας, στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και η ΑΜΚΕ «Κοινωνία Τριών Τρίτων» από την Ελλάδα, και ο δήμος Torre Santa Suzanna και η Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών Απουλίας – CIA Apulia από την Ιταλία.

Οι πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις (κατόπιν ραντεβού) ξεκινούν στον δήμο Ζίτσας από αύριο Τρίτη με παραγωγούς αλλά και εν δυνάμει παραγωγούς αρωματικών φυτών.

Οι ενημερωτικές αυτές συναντήσεις θα είναι προσωπικές (ατομικές) με έναν από τους συμβούλους της ομάδας έργου του AGRIFARM και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ασχολείται ή ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον κλάδο των αρωματικών φυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2117057627 (Κοινωνία 3/3, κα Έρικα Νικά) ή στο e-mail eriknika@3ts.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του έργου https://project-agrifarm.eu/
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενημερωτικές συναντήσεις για τα αρωματικά φυτά στον δήμο Ζίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7014852053897570599
Σχόλια
item