Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα ΚεφαλοβρύσουΓιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου
Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 77 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή ο Δήμος Πωγωνίου, η Τοπική Κοινότητα Κεφαλοβρύσου, η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΠΕΔ και ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 π.μ. με θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κεφαλοβρύσου. 
Στις 8.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. «Δρόμος Μνήμης», ενώ στις 10:30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο πεσόντων.
Στις 11 π.μ. θα ακολουθήσουν οι επίσημοι χαιρετισμοί, ενώ η κεντρική ομιλία, με θέμα «Μνήμη και χρέος γι’ αυτούς που έφυγαν» θα γίνει από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών Δ. Χατζαρόπουλο.
Οι εκδηλώσεις με περιορισμένη συμμετοχή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ολοκληρωθούν με τη βράβευση των νικητών του αγώνα δρόμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1134838219254451496
Σχόλια
item