«Στα σκαριά» επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες προσλήψεις

«Στα σκαριά» επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες προσλήψεις

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιδοτεί το μη μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις εργασίας (αντί των υφιστάμενων όπως γίνεται π.χ με το «ΣΥΝ-Εργασία»), σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας (που παρουσίασε αναλυτικά το “Πρώτο Θέμα” στις 19/06/2020) και οριστικοποιείται αυτήν περίοδο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. 
Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε χτες και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε οτι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:
  • Το Δημόσιο θα επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών που θα προσλαμβάνουν νέους εργαζομένους χωρίς να απολύουν όσους έχουν. Αυτό θα διαπιστώνεται εφόσον οι θέσεις εργασίας τους αυξάνονται σε σύγκριση με το 2019.
  • Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 30%
  • Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι 1- 3 χρόνια
  • Οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να διατηρήσουν τη θέση εργασίας του επιχορηγούμενου εργαζόμενου και το ίδιο καθεστώς απασχόλησης καθ΄ όλη τη διάρκεια του συνολικού προγράμματος
  • Μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα. Εξετάζεται και η επιδότηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για την εν λόγω περίοδο
  • Στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις χωρίς εξαίρεση και, προφανώς, οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.
Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που μπήκε σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου, δεν φαίνεται να περπατάει στην πράξη. Από τις 700.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί οι 5.600 που απασχολούν 52.000 εργαζόμενους.
epirusblog.gr
5 of 5
«Στα σκαριά» επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες προσλήψεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7477206378687822246
item