Άρτα: Ακυρώνεται η συναυλία του διεθνούς φήμης Αρτινού τενόρου Ευάγγελου Γιαμούρη στην Άρτα Άρτα: Ακυρώνεται η συναυλία του διεθνούς φήμης Αρτινού τενόρου Ευάγγελου Γιαμούρη στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ακυρώνεται η συναυλία του διεθνούς φήμης Αρτινού τενόρου Ευάγγελου Γιαμούρη στην Άρτα

Άρτα: Ακυρώνεται η συναυλία του διεθνούς φήμης Αρτινού τενόρου Ευάγγελου Γιαμούρη στην Άρτα
Μια μαγευτική συναυλία με τον Αρτινό τενόρο διεθνούς φήμης Ευάγγελο Γιαμούρη θα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Αρτινό φιλόμουσο κοινό την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου. 
Η ξεχωριστή αυτή συναυλία θα λάμβανε χώρα στον αύλειο χώρο του επιβλητικού βυζαντινού ναού της Παρηγορήτισσας, δυστυχώς όμως οι αποφάσεις του Υπουργείου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις ματαιώνουν τα σχέδια του Δήμου Αρταίων. 
Ο κ. Γιαμούρης, με αφορμή την επίσκεψή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, παραχώρησε στο «maxitisartas.gr» μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της μουσικής:
Να σας καλωσορίσουμε στην Άρτα, την ιδιαίτερη πατρίδα σας. Ποια είναι η σχέση μας με την Άρτα και ποιες οι αναμνήσεις σας από εδώ μιας που ζείτε στην Αμερική τώρα;

«Καλώς σας βρήκα! Πάντα χαίρομαι όταν επιστρέφω στην Άρτα, είναι μια χαρά που υπάρχει βαθιά ριζωμένη μέσα στην ψυχή μου και να θέλει κάποιος να την ξεριζώσει είναι αδύνατον. 

Ναι η καταγωγή μου είναι από την Άρτα και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευλογημένος γι’ αυτό. Η σχέση μου την Άρτα ήταν πάντα σχέση αγάπης, σεβασμού, αναμνήσεων, συναισθημάτων, είναι η Πατρίδα μου, οι ρίζες μου. 
Οι αναμνήσεις που έχω από την Άρτα είναι πάρα πολύ ρομαντικές, αγνές και όμορφες. Θυμάμαι που έπαιζα με όλους τους φίλους μου στον δρόμο χωρίς κανέναν φόβο. 
Θυμάμαι τις προπονήσεις μου στο στάδιο, θυμάμαι τα πρώτα μου βήματα μου στη μουσική στο μουσικό φιλολογικό σύλλογο «Σκουφάς», στην φιλαρμονική της πόλης. 
Θυμάμαι τις όμορφες στιγμές με την οικογένειά μου. Θυμάμαι τις ευλογημένες κατανυκτικές στιγμές του Πάσχα στην υπέροχη βυζαντινή μας εκκλησία την Παναγία Παρηγορήτισσα, που πάντα την επικαλούμαι. 
Είναι και η ενορία μου άλλωστε μιας και το πατρικό σπίτι του πατρός μου υπήρξε σε ένα μέρος του αύλειου χώρου της Παρηγορήτριας».
Πείτε μας λίγα λόγια για τα παιδικά σας χρόνια και αν η μετέπειτα επαγγελματική σας πορεία ήταν τελικά παιδικό όνειρο ή μια ευκαιρία που παρουσιάστηκε αργότερα;

«Παιδικά χρόνια ευτυχώς, και λέω ευτυχώς, διότι ήταν για μένα ευλογία και σωστή διαπαιδαγώγηση να έχω ζήσει τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην περιφέρεια. 

Από μικρή ηλικία είχα αγάπη για τη μουσική και ζήτησα από τον πατέρα μου και εντάχτηκα στη φιλαρμονική του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Σκουφά. 
Παράλληλα είχα ασχοληθεί και με τον αθλητισμό, στίβο έκανα στον αθλητικό σύλλογο Πύρρος Άρτας. Οπότε ως παιδί έπαιζα αρκετά με τους φίλους μου, γυμναζόμουν και μελετούσα την μουσική. 
Πάντα είχα ανησυχίες να προχωρήσω σε πράγματα ειδικά στη μουσική γι’ αυτό το λόγο μετά από λίγο μετοίκησα στην Αθήνα για ανώτατες μουσικές σπουδές. 
Μετέπειτα ταξίδεψα σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και κατέληξα στη Νέα Υόρκη όπου παρέμεινα διότι συνδυάζει πολλά πράγματα και πολλές ευκαιρίες. 
Από μικρό παιδί λοιπόν είχα υψηλούς στόχους ειδικά στο κομμάτι της μουσικής, και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία στο εξωτερικό άδραξα την ευκαιρία».
Είστε ευχαριστημένος από την πορεία σας επαγγελματικά και ποια θεωρείτε εσείς κομβικά σημεία σε αυτήν;

«Είμαι ευχαριστημένος με την πορεία μου έως τώρα -δόξα τω Θεώ- αλλά πάντα δουλεύω και ευελπιστώ για το καλύτερο! Πολλή δουλειά, θετική ενέργεια και πίστη στο Θεό και όλα γίνονται. Κομβικό σημείο ήταν η Νέα Υόρκη όπου εκεί σου δίνονται πολλές ευκαιρίες και αναγνωρίζουν την αξία σου, σίγουρα αν έχεις δυνατότητες, εκεί θα σου δοθεί η ευκαιρία».


Νιώθετε ότι τελικά η Ελλάδα διώχνει τα ταλέντα της στο εξωτερικό και πόσο δύσκολο ήταν να καταξιωθείτε εκεί; Μήπως η αντιμετώπιση στην Ελλάδα ήταν υποδεέστερη των δυνατοτήτων σας;

«Δυστυχώς αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, η χώρα μας δεν ενισχύει τα σπουδαία πράγματα που έχουμε πρωτίστως σχέση με τον πολιτισμό μας που στο εξωτερικό τον εκτιμούν πιο πολύ απ’ ότι εμείς, και για οτιδήποτε σπουδαίο δεν του δίνεται η πρέπουσα σημασία στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό το επιθυμούν πάρα πολύ, να ξέρετε ότι αυτό το επιδιώκουν το θαυμάζουν και το υποστηρίζουν.
Σίγουρα η Ελλάδα σαν χώρα δεν είναι υποδεέστερη, είναι η βάση όλου του κόσμου… Όπου και αν βρίσκομαι, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα, διότι όλοι υπόλοιποι λαοί πορεύονται μέσα απ’ την Ελλάδα. 
Δυστυχώς όμως, έχουμε κακούς διαχειριστές αυτού του τόπου και δεν λάμπει όπως θα έπρεπε να λάμπει η χώρα μας».
Ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν έναν καλλιτέχνη του είδους σας πετυχημένο, τόσο από πλευράς προσωπικότητας όσο και από πλευράς ευκαιριών;

«Η επιτυχία έρχεται σε όλους τους καλλιτέχνες και πιο ειδικά σε μας στο είδος που υπηρετώ είναι να είσαι σοβαρός χαρακτήρας, να είσαι ειλικρινής, συνεπής, με ικανότητες και ήθος. Οι ευκαιρίες αν έχεις όλα τα παραπάνω σίγουρα θα έρθουν να σε συναντήσουν…»

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους καλλιτέχνες του χώρου σας;

«Πολύ δουλειά συνέπεια αγάπη σε αυτό που κάνουν, πίστη στον εαυτό τους και στο Θεό και πολλή αυτογνωσία».

Τέλος, ποιο όνειρό σας δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη και αποτελεί για σας στόχο σημαντικό;

«Το όνειρο μου είναι να Γίνομαι καθημερινά καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος στη μουσική μου και να μπορώ να προσφέρω στην κοινωνία για να έχω λόγο ύπαρξης για τον χώρο που καταλαμβάνω στον πλανήτη».

Σας ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε κάποια άλλη στιγμή, ευκαιρίας δοθείσης, να σας απολαύσουμε ζωντανά στην Άρτα σε κάποια άλλη συναυλία, μιας που δυστυχώς η προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου ακυρώνεται λόγω της πανδημίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ακυρώνεται η συναυλία του διεθνούς φήμης Αρτινού τενόρου Ευάγγελου Γιαμούρη στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5648862559695557547
Σχόλια
item