Θεσπρωτία: Πολλά χωριά της Θεσπρωτίας εόρτασαν τον προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Πολλά χωριά της Θεσπρωτίας εόρτασαν τον προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πολλά χωριά της Θεσπρωτίας εόρτασαν τον προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Πολλά χωριά της Θεσπρωτίας εόρτασαν τον προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)
Σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας, όπου υπάρχουν ξωκκλήσια του προφήτη Ηλία, εορτάστηκε η μνήμη του.

Ένα από αυτά ήταν και το Πόποβο, όπου με ιδιωτική πρωτοβουλία ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων ένα παλαιό εξωκκλήσι στην έξοδο του χωριού, με θέα προς την Εγνατία.

Σ' έναν πανέμορφο τόπο, ο προσκυνητής παρακινείται για προσευχή. 

Στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγγιάνης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη κ.ά. 

Μιλώντας τόσο στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας, την παραμονή, όσο και στη θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, ανήμερα, ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο προφήτης Ηλίας, που αντιλαλεί η φωνή του έως τις ημέρες μας, μας καλεί να σταματήσουμε να είμαστε οι μέτριοι του κόσμου και να γίνουμε οι ήρωες της καθημερινότητας σήμερα και οι μεγάλοι του ουρανού αύριο. 

Και πρόσθεσε: "Αν ζούσε ανάμεσά μας ο προφήτης Ηλίας θα μας έλεγχε με αυστηρά λόγια, γιατί εμείς οι λεγόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καταπατούμε ασύστολα το θέλημα του Θεού και μετερχόμαστε πονηρά μέσα για το συμφέρον μας και μόνο".

Και πρόσθεσε: "Μας το δείχνει ο προφήτης Ηλίας. Ηρθε η ώρα να ξαναπλησιάσουμε τη ζωή του Χριστού. Να μην ξεκοπούμε από το σώμα Του. Η ευθύνη για την απώλειά μας θα είναι τεράστια και θα βαρύνει αποκλειστικά εμάς. 

Όμως έχουμε ελπίδα... Δεν υπάρχει κάτι, που να μη το νικάει ο πόθος. Όταν μάλιστα υπάρχει ο πόθος του Θεού, που είναι υψηλότερος όλων, τότε ούτε αρρώστια ούτε θάνατος, ούτε δυσκολίες, ούτε άλλο τίποτε από τα κακά, θα αλλοιώσει τον άνθρωπο, που φλέγεται για το Θεό. 

Σπάζοντας τις αλυσίδες της ψυχής, ας πετάξουμε προς τον ουρανό". 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πολλά χωριά της Θεσπρωτίας εόρτασαν τον προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2033866290675234129
Σχόλια
item