Ήγουμενίτσα: Για την άνοια έγινε συζήτηση σε δικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ήγουμενίτσα: Για την άνοια έγινε συζήτηση σε δικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την Άνοια που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Χαρακτηρισμένη ως «επιδημία του 21ου αιώνα», η γνωστή σε όλους άνοια-Alzheimer αποτελεί τη συχνότερη εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου που προσβάλει συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με μη εύκολα διαχειρίσιμες κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις.
Για την «Άνοια και τη νόσο Alzheimer σήμερα» μίλησε η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου, ενώ για τα «Πρακτικά Ζητήματα Φροντίδας» που ανακύπτουν από αυτήν μας ενημέρωσε ο κ. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος–Δρ. Γεροντολογίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΦΗ «Άκτιος». 
Στο μείζον θέμα της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα στέκεται δίπλα σε όσους νοσούν από άνοια και στο περιβάλλον τους, αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την ομιλία του «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια».
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία πάντα με το ΕΔΔΥΠΠΥ, μεσούσης της απαιτητικής υγειονομικής συγκυρίας, συνεχίζει και σήμερα να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη υγείας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα υγείας για την υποστήριξη όσων ήδη νοσούν από άνοια-Alzheimer, θέτοντας σε λειτουργία Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, που βοηθάει μεν στην πρόληψη της νόσου, παρεμβαίνει δε υποστηρικτικά για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους και για την υποστήριξη όσων έχουν την ευθύνη της φροντίδας τους».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο εκπροσωπώντας το Δίκτυο και τον Προέδρο του Δ.Σ του Δικτύου και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη μεταφέροντας το χαιρετισμό του. 

Στην ομιλία της τόνισε: «Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει διασύνδεση εκείνων όσων διατηρούν Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας στους Δήμους-μέλη του Δικτύου μας και εκπαιδεύτηκαν για αυτό το σκοπό ώστε να διατηρηθεί η βιωσιμότητας τους μέσω της άντλησης ιδεών. 
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Για την άνοια έγινε συζήτηση σε δικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3906763170212405116
item