Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Σημαντικός ο ρόλος και η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Σημαντικός ο ρόλος και η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Σημαντικός ο ρόλος και η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου

Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Σημαντικός ο ρόλος και η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου
Ο ΟΚΠΑΠΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, στηριζόμενος στην φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας, στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υποστήριξη των τοπικών φορέων, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων. 
Μία από αυτές είναι η φαρμακευτική περίθαλψη. Το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας στηρίζοντας και άλλες δομές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο ΟΚΠΑΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2020 πρόσφερε φάρμακα και υγειονομικά υλικά στις κάτωθι δομές: Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, Κοινωνικό Φαρμακείο Άρτας, Κοινωνικό Φαρμακείο Τρικάλων, Ογκολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ενδοκρινολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Δήμος Ζίτσας, Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά», Υ.Α. Ιωαννίνων, Γηροκομείο «Ζωσιμαδών».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και έχει ως σκοπό τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων απόρων και αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ο ΟΚΠΑΠΑ αναπτύσσει συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τα δύο Νοσοκομεία της πόλης μας, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟ.Μ.Υ., τα Κοινωνικά Φαρμακεία άλλων δήμων και το Περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 έως 14.00 και βρίσκεται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (εντός ΚΕΠΑΒΙ), τηλέφωνο επικοινωνίας 265134758.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Σημαντικός ο ρόλος και η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3428508958267424115
Σχόλια
item