Γιάννενα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Παμβώτιδα Γιάννενα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Παμβώτιδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Παμβώτιδα

  Γιάννενα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Παμβώτιδα
Την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Λίμνη Παμβώτιδα ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Ο βουλευτής τονίζει την έλλειψη ενός φορέα στα Ιωάννινα ο οποίος θα έχει τον κύριο λόγο για τον καθορισμό και την οριοθέτηση ζωνών εντός και εκτός της Λίμνης Παμβώτιδας όπως ζώνες λιμένα, φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, διεξαγωγής ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης πλόοων τουριστικών σκαφών, διενέργειας ερασιτεχνικής και επαγγελματικής αλιείας, καθώς και τέλεσης αγώνων αθλητικής αλιείας (διασυλλογικών, open, πανελληνίων αλλά και διεθνών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία έχουν ιδιαίτερη σημασία σε τοπικό επίπεδο αφού αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων προσφέροντας υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. 

Έχουν την ευθύνη της διοίκησης και την εκμετάλλευση των κτιρίων και υποδομών των λιμένων δικαιοδοσίας τους και έχουν δικαίωμα να λειτουργούν και επιχειρηματικά κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους. 

Συνολικά, συμβάλλουν στην εμπορική, επιβατική, τουριστική και αλιευτική κίνηση και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία των καθορισμένων λιμενικών ζωνών αρμοδιότητάς τους.

«Με συντονισμένους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων περί αλιείας εσωτερικών υδάτων, την εγκατάσταση σταθμών με σωστικά μέσα, καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας θα επιτυγχάνεται συντονισμένα και αποτελεσματικά από έναν μόνο φορέα η συνολική επιτήρηση και η διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης στην Λίμνη Παμβώτιδα», επισημαίνει ο Γιώργος Αμυράς.

Η «Ενότητα Πολιτών»
Εξάλλου, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα», με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αμυρά, για την ίδρυση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στην Παμβώτιδα, πιστεύοντας ότι η σύσταση ενός τέτοιου Φορέα υπεύθυνου για την αδειοδότηση των εργασιών που προτείνονται και φυσικά για τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αφορούν το οικοσύστημα της λίμνης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η δική μας Δημοτική Αρχή άλλωστε, πρώτη επεξεργάστηκε το ζήτημα αυτό, υποβάλλοντας ολοκληρωμένη πρόταση στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Η σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στην Παμβώτιδα θα αποτελέσει οδηγό για τη δημιουργία ανάλογων δομών και σε άλλους δήμους με λίμνες ανά την Ελλάδα οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα Ιωάννινα. 

Η «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» δηλώνει πρόθυμη τόσο να ενημερώσει για τις ενέργειες και τις προτάσεις που κατέθεσε στους αρμοδίους, όσο και να ενώσει τις δυνάμεις της στη διεκδίκηση ίδρυσης του Λιμναίου Ταμείου με όλους τους φορείς του τόπου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
epirusblog.gr
5 of 5
  
Γιάννενα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - Πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Παμβώτιδα
epirusblog.gr
5 of 5
  
Ιωάννινα 3309308735863971060
Σχόλια
item