Η διαφορά του να μεθάς με κρασί, με μπύρα ή με ποτό

Η διαφορά του να μεθάς με κρασί, με μπύρα ή με ποτό
Τι σου αρέσει να πίνεις περισσότερο; Υπάρχουν κάποιοι που θα απαντήσουν κρασί, κάποιοι άλλοι μπύρα, και μερικοί άλλοι κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό. Όπως και να έχει, αν πιεις αρκετά θα μεθύσεις. 
Εδώ όμως υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους διαχωρισμούς σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο βρετανικό ιατρικό journal BMJ Open. Αυτός είναι το μεθύσι που κάνεις με κάθε ποτό και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.
Στην έρευνα συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες, ηλικίας 18 έως 34 ετών, που δοκίμασαν κρασί, μπύρα και σκληρό αλκοόλ, με τους ερευνητές να καταγράφουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους μετά από κάθε δοκιμή. 
Κατέληξαν σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια: το πιώμα σε κάνει να νιώθεις κάπως. Διαφορετικά όμως σε κάθε περίσταση.
Έτσι, το 53% των ατόμων που ήπιαν κόκκινο κρασί δήλωσαν «χαλαρωμένοι» μετά από αυτό, το 43% που ήπιε σκληρό αλκοόλ «σέξι», ενώ παρατηρήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις συμπτώματα όπως αίσθηση επιθετικότητας, ανησυχίας και προδιάθεσης για δάκρυα.
Εν συντομία λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε πως η επιλογή του ποτού σου επηρεάζει τα συναισθήματά σου και το αντίθετο. Όπως και να έχει οι απαντήσεις δεν βρίσκονται σε καμιά περίπτωση στον πάτο της φιάλης.
epirusblog.gr
5 of 5
Η διαφορά του να μεθάς με κρασί, με μπύρα ή με ποτό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6132958197498125700
item