Άρτα: Βλήμα όλμου βρέθηκε στις Σελλάδες Άρτα: Βλήμα όλμου βρέθηκε στις Σελλάδες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Βλήμα όλμου βρέθηκε στις Σελλάδες

Άρτα: Βλήμα όλμου βρέθηκε στις Σελλάδες

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια κατοίκων στις Σελλάδες όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, το μεσημέρι της Κυριακής 19/07 εντοπίστηκε δίπλα σε αυλή ένα βλήμα όλμου 81mm από την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου. 

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας η οποία με τη σειρά της, αφού ασφάλισε το σημείο, πληροφόρησε για το γεγονός το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού. 

Με εντολή της αστυνομίας εκκενώθηκαν οι οικίες περιμετρικά του σημείου στο οποίο εντοπίστηκε ο όλμος, ενώ έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο. 

Το κλιμάκιο του ΤΕΝΞ που μετέβη από τα Ιωάννινα στις Σελλάδες, πραγματοποίησε περαιτέρω έλεγχο στην περιοχή κι αφού δεν εντοπίστηκε κάτι άλλο, προχώρησε στην ασφάλιση και μεταφορά του όλμου σε όχημα του στρατού. 

Από εκεί, με τη συνοδεία οχήματος της ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, και του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε, όπως ενημερωθήκαμε, στο νταμάρι Πέτρας του νομού Πρεβέζης ώστε να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη. 

e-maistros.gr – Βλήμα όλμου βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στην Άρτα

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την υπηρεσία ΤΕΝΞ του Ελληνικού Στρατού και το ΕΚΑΒ, για την κινητοποίησή τους αλλά και τη συνδρομή τους στην όλη επιχείρηση. 

Σ.Σ Υπάρχουν επισυναπτώμενες φωτογραφίες Παρακαλούμε για τη δημοσίευση. 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία Αριστοτέλης Παπαπάνος Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Δήμου Νικολάου Σκουφά 6976676771
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Βλήμα όλμου βρέθηκε στις Σελλάδες
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8196831612524339172
Σχόλια
item