Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Κλείδωσε» το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Κλείδωσε» το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Κλείδωσε» το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία

Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Κλείδωσε» το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε τον Αλ. Καχριμάνη πως δεν θα ανοίξουν σήμερα Τετάρτη τα σύνορα - Εκτενής συζήτηση στο Σώμα για τις εκπτώσεις στα διόδια Ακτίου - Πρέβεζας.

Εκτενής συζήτηση έγινε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, τόσο για τις εκπτώσεις στα διόδια Ακτίου - Πρέβεζας, όσο και αναφορικά με το μείζον ζήτημα του «ανοίγματος» των συνόρων με Αλβανία.

«Τα σύνορα με την Αλβανία, δεν πρόκειται να ανοίξουν την 1η Ιουλίου», ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταφέροντας τα όσα είχε συζητήσει νωρίτερα χθες με τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.

Παράλληλα, ο κ. Καχριμάνης, αναφερόμενος στην Παραμυθιά, είπε ότι η κατάσταση ελέγχεται, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν εντοπίστηκαν άλλα κρούσματα.

Για τα διόδια Ακτίου – Πρέβεζας
Από την άλλη, εκτενής συζήτηση έγινε για την εκπτωτική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της Πρέβεζας και των όμορων περιοχών στα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου- Πρέβεζας, σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον».

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκαν διεξοδικά στις παρεμβάσεις και στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από το 2012 και εντεύθεν, με πλέον πρόσφατη επιστολή (18-6-2020) του Περιφερειάρχη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και συμφωνήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση να συνταχθεί ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην πρότασή του ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι πρέπει να ζητηθεί ρητά η καθιέρωση άμεσα «κάρτα ημέρας» και μείωση 50% της τιμής των διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ένθεν και ένθεν επαγγελματικές δραστηριότητες.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Κανείς Υπουργός δεν θα υπογράψει να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας με τη δική μας δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη διαβαθμιδικών συνεργασιών της Περιφέρειας και Δήμων για την τεχνική τους υποστήριξη.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Κλείδωσε» το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7189267105337172155
Σχόλια
item