Ήγουμενίτσα: Εόρτασε ο ναός του Αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας

Ήγουμενίτσα: Εόρτασε ο ναός του Αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας
Εόρτασε ο ναός του αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας, χωρίς φέτος, λόγω κορωνοϊού, να γίνει η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της πόλης.

Η συμμετοχή πιστών ήταν μεγάλη, τηρουμένων, φυσικά, των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Την παραμονή εψάλη εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και ανήμερα θεία λειτουργία μετ'αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα. 

Ιερούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Βελισσάριος Σάντας, ο εφημέριος Αδάμ Δημητρίου και άλλοι ιερείς της Μητρόπολης.

Κατά το εσπερινό κήρυγμα ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι ο άγιος Παντελεήμων από τα βάθη των αιώνων μας φωνάζει ότι οι πραγματικοί Χριστιανοί πρέπει και μπορούν να καταλάβουν ότι μπροστά στην υπέροχη προοπτική του Θεού κάθε θλίψη, κάθε δοκιμασία, όποιος πόνος και όποια τραγωδία στη φευγαλέα τούτη ζωή μας είναι ασήμαντα".

Και πρόσθεσε: "Είναι ευτυχισμένοι, όσοι κατανοούν και το αποδέχονται αυτό. Ευτυχισμένοι, όσοι μένουν ασυμβίβαστοι σ' αυτόν τον κόσμο της απόλυτης διαφθοράς και βαδίζουν με πίστη πάνω στα μανιασμένα κύματα του βίου, με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. 

Και αυτό, γιατί, το απέδειξε ο άγιος Παντελεήμων, εκείνο, που έχει αξία πραγματική και δίνει αξία στον άνθρωπο και ικανοποιεί βαθιά την ψυχή του και τον γεμίζει με χαρά, την οποία κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει, είναι η αρετή".



epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Εόρτασε ο ναός του Αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8467483950717782825
item