Άρτα: Χασισοφυτεία "ΜΑΜΟΥΘ" στα σύνορα Άρτας-Πρέβεζας Άρτα: Χασισοφυτεία "ΜΑΜΟΥΘ" στα σύνορα Άρτας-Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Χασισοφυτεία "ΜΑΜΟΥΘ" στα σύνορα Άρτας-Πρέβεζας


Άρτα: Χασισοφυτεία "ΜΑΜΟΥΘ" στα σύνορα Άρτας-ΠρέβεζαςΜία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ινδικής κάνναβης που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα, κατάφεραν να εντοπιστούν έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα οι ελληνικές διωκτικές αρχές, καταφέροντας ένα σημαντικό πλήγμα στους εμπόρους ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, με «πυρήνα» του κυκλώματος την Αλβανία...
Συγκεκριμένα, την Τρίτη το απόγευμα άνδρες των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και Άρτας εντόπισαν τρεις μεγάλες χασισοφυτείες στην παραποτάμια περιοχή του Λούρου.

Μάλιστα προκειμένου να καταφέρουν να προσεγγίσουν στο σημείο, χρειάστηκε να  το κάνουν διά θαλάσσης «επιστρατεύοντας» μέχρι και πλοιάρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μιας και επίκειται επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 3.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, καθώς και τρία υπερσύγχρονα συστήματα υδροπονικής καλλιέργειας.

Η αξία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν υόλογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, ένας ημεδαπός και πέντε Αλβανοί υπήκοοι. 

Εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών, που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργια και διακίνηση χασίς σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: naftemporiki.gr,  ΑΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Χασισοφυτεία "ΜΑΜΟΥΘ" στα σύνορα Άρτας-Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1486584197652864982
Σχόλια
item