Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό στη Νάντη - Βίντεο, φωτογραφίες Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό στη Νάντη - Βίντεο, φωτογραφίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό στη Νάντη - Βίντεο, φωτογραφίες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στο εσωτερικό του καθεδρικού της Νάντης
Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε καθεδρικό ναό στην πόλη Νάντη, στη δυτικά Γαλλία, το πρωί του Σαββάτου.
Για μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης (ή Ναντ), στη δυτικά Γαλλία, κάνει λόγο η γαλλική Πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου.
Βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά στον ναό της Ναντ έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να θυμούνται τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Παναγιά των Παρισίων την περασμένη χρονιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο μνημείο και σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ασαφές παραμένει τι προκάλεσε τη φωτιά στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Ναντ.
Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 70 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες.
Περίπου στις 11:30 (ώρα Ελλάδας), η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι περιόρισε την πυρκαγιά.
​Η Νάντη είναι μεγαλούπολη στη Δυτική Γαλλία, πρωτεύουσα του νομού της Λουάρ-Ατλαντίκ και επίσης πρωτεύουσα της περιοχής της Χώρας του Λίγηρα, στη συμβολή των ποταμών Ερντρ και Λίγηρα.
Ο καθεδρικός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Νάντης είχε πιάσει φωτιά και πριν από 48 χρόνια με αποτέλεσμα να καταστραφεί η οροφή του και να παραμείνει κλειστός για τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές.

epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στον καθεδρικό ναό στη Νάντη - Βίντεο, φωτογραφίες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3692152309107919321
Σχόλια
item