Οργή Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Ηταν έτοιμος να αποχωρήσει -Πυρά κατά των «φειδωλών» χωρών Οργή Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Ηταν έτοιμος να αποχωρήσει -Πυρά κατά των «φειδωλών» χωρών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οργή Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Ηταν έτοιμος να αποχωρήσει -Πυρά κατά των «φειδωλών» χωρών

Οργή Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Ηταν έτοιμος να αποχωρήσει -Πυρά κατά των «φειδωλών» χωρών

Νέες πληροφορίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ήταν φανερά ενοχλημένος με τη στάση των «frugal» που επιμένουν σε διαφορετικούς όρους από αυτούς που θέλει ο Νότος για το Ταμείο Ανάκαμψης, και τα έβαλε με τους πρωθυπουργούς της Αυστρίας και της Ολλανδίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και Μάρκ Ρούτε αντίστοιχα, το Politico αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την οργή Μακρόν.

Σύμφωνα με αυτά, Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος την Κυριακή «είπε ότι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει εάν το ανούσιο αδιέξοδο συνεχιζόταν έτσι». 

Αναφέροντας ότι ο Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν «στην ίδια σελίδα», ο διπλωμάτης είπε ότι «χθες και όλη τη νύχτα, υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους για έναν φιλόδοξο όγκο επιχορηγήσεων» με πολλές συναντήσεις σε διαφορετικές μορφές. «Μερικές από αυτές τις συναντήσεις διήρκεσαν 3 ώρες», σημείωσε. 

Ο διπλωμάτης είπε επίσης ότι «ο Μακρόν τους είπε ξεκάθαρα [στις λεγόμενες «φειδωλές» χώρες] ότι θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο».

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα συνεχιστεί το απόγευμα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, μέχρι την ώρα εκείνη θα διανεμηθεί στις αντιπροσωπείες των 27 χωρών μελών της ΕΕ νέα πρόταση, η οποία θα προβλέπει ότι το ποσό του ταμείου ανάκαμψης θα ανέρχεται σε 750 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 390 δισεκατομμύρια ευρώ θα αποτελούν επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα 360 δισεκατομμύρια δάνεια.

epirusblog.gr
5 of 5
Οργή Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Ηταν έτοιμος να αποχωρήσει -Πυρά κατά των «φειδωλών» χωρών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7720865454811887429
Σχόλια
item