Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο της μοναξιάς;

Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο της μοναξιάς;
Η μοναξιά είναι ένα συναίσθημα που σχεδόν όλοι μας έχουμε νιώσει κάποια στιγμή. Κάποιοι παίρνουν κίνητρο και αλλάζουν την ζωή τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, μαθαίνοντας να πρακτικά να ζουν μόνοι. 
Στην πραγματικότητα, όμως, η μοναξιά είναι ένα συναίσθημα ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, και όχι μόνο την ψυχική.
Όσο περισσότερο προσπαθείς να την αποφύγεις, τόσο μεγαλύτερο θα σου φαίνεται το πρόβλημα. Αποδέξου τη. Αν δεν το κάνεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπλοκάρεις και να μην είσαι ο εαυτός σου. Για να το κάνεις αυτό μπορείς να βοηθηθείς με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους.
1. Βρες χρόνο για εσένα
Είναι σημαντικό να μπορείς να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο μέσα στη μέρα σου μόνη με τον εαυτό σου. Δεν εννοούμε να δεις τηλεόραση ή να παίξεις με το κινητό σου. Εννοούμε να κάτσεις και να παρακολουθήσεις τις σκέψεις σου. Να διαλογιστείς ή να κάνεις μία απλή κουβέντα με τον εαυτό σου, όπως θα έκανες με κάποια φίλη σου. 
Χωρίς να κάνεις κριτική, προσπάθησε να καταλάβεις λίγο καλύτερα αυτά που σε προβληματίζουν και θα δεις ότι σύντομα θα είναι μία διαδικασία που θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά σε εσένα. Αν ο εαυτός σου είναι καλή παρέα και σε ακούει, δεν θα έχεις λόγο να τον αποφεύγεις και να φοβάσαι να μείνεις μόνη.
2. Βρες τη χαρά
Προσδιόρισε τα πράγματα που σε γεμίζουν με θετικά συναισθήματα και βάλε τα περισσότερο μέσα στη ζωή σου. Οργάνωσε τον ελεύθερο χρόνο σου με δραστηριότητες που σε κάνουν να χαίρεσαι, είτε είναι ένας καφές με την κολλητή σου, είτε ένα yoga session.
3. Σήκωσε το τηλέφωνο
Επίσης πολύ βοηθητικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ξέρεις πως έχεις ανθρώπους στους οποίους μπορείς να βασιστείς. Είναι εκεί για εσένα, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους μιλήσεις. Μοιράσου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου και θα δεις πως αυτόματα τα προβλήματα που στο κεφάλι σου μπορεί να φαίνονται τεράστια, δεν είναι και τόσο μεγάλα τελικά.
4. Μίλα σε έναν ειδικό
Αν αισθάνεσαι ότι πραγματικά χρειάζεσαι βοήθεια, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείς να μιλήσεις με έναν ειδικό. Μη σαμποτάρεις την ψυχική σου υγεία. Όπως θα πήγαινες στον οδοντίατρο για ένα δόντι που σε πονάει, πήγαινε σε έναν ψυχολόγο για ένα τέτοιο θέμα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να αντιμετωπίσετε τον φόβο της μοναξιάς;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5239131299194777368
item