Γιάννενα: Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ιωαννιτών Γιάννενα: Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ιωαννιτών

Γιάννενα: Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ιωαννιτών

Στη δημιουργία ενός διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Ιωαννιτών και με παράρτημα Ρομά προχωράει ο ΟΚΠΑΠΑ, με ενέργειες του οποίου τροποποιήθηκε η σχετική πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Το αντικείμενο του Κέντρου είναι η υποδοχή – ενημέρωση-υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και η παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.


Στόχος, η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών. 


Σημειώνεται από τον ΟΚΠΑΠΑ ότι το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα –πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για την στελέχωση του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας θα προσληφθούν ένας ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, ένας ΠΕ Κοινωνιολόγος, ένας ΠΕ Ψυχολόγος ή Σχολικός Ψυχολόγος και για το παράρτημα Ρομά, ένας ΠΕ/ΤΕ με ειδίκευση και εμπειρία στην μαθησιακή στήριξη, ένας ΠΕ ή ΤΕ Επισκέπτης Υγείας ή Νοσηλευτής, ένας ΥΕ διαμεσολαβητής Ρομά κι ένας ΔΕ Διοικητικός Υπάλληλος για την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας.


Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πράξης αφορά για έξι χρόνια με ημερομηνία λήξης 14/09/2023, συνολική διάρκεια χρηματοδότησης τους 72 μήνες και συνολικό προϋπολογισμού 955.271,78 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας αποκτά ο Δήμος Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1109609185713156995
Σχόλια
item