Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα- Είχαν «ρημάξει» την Πρέβεζα

Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα- Είχαν «ρημάξει» την Πρέβεζα

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας Ταυτοποιήθηκαν εννέα ημεδαποί, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές. 

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί συνεργοί τους για συμμετοχή σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής καθώς και τέσσερα ακόμα άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Εξιχνιάστηκαν συνολικά -24- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε μονοκατοικίες, οχήματα και επιχειρήσεις,  καθώς και μία  υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου με μεγάλο χρηματικό ποσό από επαγγελματικό χώρο Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -520.000- ευρώ.   

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη συστηματικών διαρρήξεων – κλοπών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. 

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας εννέα (9) ημεδαπών, μελών  της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα καθώς και διακεκριμένες κλοπές.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί συνεργοί τους για συμμετοχή σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής καθώς και τέσσερα επιπλέον άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Ειδικότερα, μέσα από την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, με τη συνδρομή και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας,  διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019 και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές κυρίως από μονοκατοικίες, αλλά και από επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. 

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της συμμορίας δρούσαν ως ακολούθως: μετέβαιναν στους «στόχους» που επέλεγαν είτε πεζοί είτε με οχήματα, βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών και στη συνέχεια διαρρήγνυαν μονοκατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα αξίας και χρήματα, φορούσαν γάντια κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος και να δυσχεραίνουν έτσι την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές Αρχές, τέλος, τα κλοπιμαία, τα διοχέτευαν είτε στους ανωτέρω τέσσερις κλεπταποδόχους, είτε τα εκποιούσαν οι ίδιοι σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αθήνας. 

Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -25- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τελεσμένες και σε απόπειρα), οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020 στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας (Παντοκράτωρας, Βιομηχανική Περιοχή, Μύτικας, Καλαμίτσι, Σκαμνούλα, Αγία Φανερωμένη και Παλιούρι). 

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, έχουν διαπράξει: (15) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών σε μονοκατοικίες, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, διάρρηξη επαγγελματικού χώρου, με τη συμμετοχή των δύο ανωτέρω συνεργών τους, από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με μεγάλο χρηματικό ποσό, (2) κλοπές σε επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν κυρίως τεχνικό εξοπλισμό, (2) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής σε οχήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα- Είχαν «ρημάξει» την Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7525179868326058566
item