Θεσπρωτία: Μέσα στη θάλασσα διαμαρτυρήθηκε το ΚΚΕ για την πώληση του λιμανιού Ηγ/τσας και την παράλια ζώνη Θεσπρωτία: Μέσα στη θάλασσα διαμαρτυρήθηκε το ΚΚΕ για την πώληση του λιμανιού Ηγ/τσας και την παράλια ζώνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μέσα στη θάλασσα διαμαρτυρήθηκε το ΚΚΕ για την πώληση του λιμανιού Ηγ/τσας και την παράλια ζώνη

Θεσπρωτία: Μέσα στη θάλασσα διαμαρτυρήθηκε το ΚΚΕ για την πώληση του λιμανιού Ηγ/τσας και την παράλια ζώνη
Μέλη της ΚΝΕ του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν μέσα στη θάλασσα, πάνω σε βάρκες, όπου ύψωσαν πανό, για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας και τη μη ολοκλήρωση των διαδικασιών  παραχώρησης της παράλιας ζώνης στο δήμο. 
Σύμφωνα με το ΚΚΕ η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στρέφεται σε βάρος του λαού της Ηγουμενίτσας, των εργαζομένων στο λιμάνι, όλων των Θεσπρωτών. 
Θα έχει ως αποτέλεσμα, ανάμεσα στα άλλα:
-- Την παραχώρηση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μιας υποδομής, που κόστισε στο λαό πολλές δεκάδες εκατομμύρια.
-- Την αύξηση της τιμής βασικών αγαθών, που καταναλώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια και που μεταφέρονται μέσα από το λιμάνι, μέσα από την αύξηση της τιμής των λιμενικών υπηρεσιών.
-- Την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στο λιμάνι.
-- Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια σειρά αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται γύρω από το λιμάνι (μεταφορές, εκτελωνιστές, κ.ά.).
-- Την ιδιωτικοποίηση μιας στρατηγικής πύλης εισόδου - εξόδου της χώρας, κρίσιμη για την άμυνα και την ασφάλεια του λαού και της χώρας. 
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Όπως υποστηρίζεται  τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
Ακόμη, θεωρείται αναγκαία από το ΚΚΕ η παραχώρηση της παράλιας ζώνης στο δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να μην περάσει σε ξένα συμφέροντα. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μέσα στη θάλασσα διαμαρτυρήθηκε το ΚΚΕ για την πώληση του λιμανιού Ηγ/τσας και την παράλια ζώνη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 297595674688936081
Σχόλια
item