Οδηγός ελεύθερου κάμπινγκ

Οδηγός ελεύθερου κάμπινγκ
Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Το κάμπινγκ -και δη το ελεύθερο- δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό πριν φύγετε, δείτε τι πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας, για να μην ψάχνετε για ενοικιαζόμενο δωμάτιο εν μέσω Αυγούστου.

Αν είστε λάτρης του ελεύθερου κάμπινγκ τότε σίγουρα θα είστε οργανωμένος και έτοιμος για τις φετινές διακοπές. 

Αν, όμως, στο ελεύθερο κάμπινγκ σας ώθησε η… άδεια σας τσέπη, τότε μάλλον θα χρειαστείτε αρκετή βοήθεια για να οργανωθείτε. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς όσα πρέπει να έχετε απαραιτήτως μαζί σας, για να μη βρεθείτε… ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια.

Ένα… κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σας

Εν προκειμένω δεν είναι ακριβώς κεραμίδι, αλλά πολυέστερ. Προμηθευτείτε μια σκηνή ανάλογα με τα γούστα σας και την… τσέπη σας (οι τιμές τους κυμαίνονται από 20 μέχρι… 400 ευρώ) και φροντίστε να πάρετε και ειδική τέντα έτσι ώστε να τη στήνετε πάνω από τη σκηνή για περισσότερο ίσκιο.

Προτιμήστε σκηνές ενός ή δύο περισσότερων ατόμων από αυτά που θα είστε στην πραγματικότητα, προκειμένου να έχετε χώρο και για τα πράγματά σας και να είστε ευρύχωρα.


Τα απαραίτητα για τον ύπνο

Αυτό σημαίνει υπόστρωμα και υπνόσακος για τους πιο hardcore και έξτρα στρωματάκι για τους πιο καλομαθημένους. Αν δεν μπορείτε χωρίς αυτό, προμηθευτείτε και ένα μικρό μαξιλαράκι που θα βρείτε στα είδη κάμπινγκ, ενώ καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και σεντόνια.

Πού είναι το φως;

Τα αστέρια και το φεγγάρι τη νύχτα είναι ρομαντικά, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Αλλά δεν αρκούν για να σας φωτίσουν το δρόμο σε περίπτωση που βρίσκεστε σε μια ερημική παραλία ή σε ένα θεοσκότεινο δάσος. Θα χρειαστείτε φακό για όταν βρίσκεστε έξω τη νύχτα και φώτα για μέσα στη σκηνή προκειμένου να μπορείτε να κάνετε τις δουλειές σας και να βλέπετε ο ένας τον άλλον.

Για τους πιο οργανωμένους, υπάρχουν και φώτα με ενσωματωμένο ανεμιστηράκι για να τα κρεμάσετε στην κορυφή της σκηνής και να έχετε και λίγη δροσιά, τα οποία θα βρείτε σε πολυκαταστήματα και καταστήματα με είδη κάμπινγκ.

Ένα ολόκληρο νοικοκυριό

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόση ώρα σκοπεύετε να μένετε στη σκηνή και στα περίχωρα. Αν θέλετε να περνάτε χρόνο εκεί, τότε θα πρέπει να πάρετε μαζί σας πτυσσόμενα καρεκλάκια και τραπέζια για να φτιάξετε το δικό σας καθιστικό έξω από τη σκηνή. 

Πολλοί παίρνουν και κατσαρόλες, φορητά ψυγειάκια, γκαζάκια και διάφορα κουζινικά προκειμένου να μαγειρεύουν, ενώ υπάρχουν και ηλιακά φουρνάκια που αξιοποιούν το φως του ήλιου για να μαγειρευτεί το φαγητό.

Και για… μπανάκι

Και πάλι εξαρτάται από το πόσο… κοντά θέλετε να έρθετε στη φύση. Οι πιο οργανωμένοι προμηθεύονται δοχεία ειδικά για κάμπινγκ με βρύση, που γεμίζουν με νερό και μπορείτε να τα κρεμάσετε π.χ. σε ένα δέντρο για να κάνετε μπάνιο. 

Οι ακόμα πιο οργανωμένοι έχουν και μικρές φορητές χημικές τουαλέτες. Η επιλογή είναι δική σας.

Αυτά που συνήθως ξεχνάτε

Η πιθανότητα να φύγετε για ελεύθερο κάμπινγκ και να ξεχάσετε τη σκηνή σας είναι κάπως μικρή. Αλλά να φύγετε και να ξεχάσετε αντικουνουπικά, θερμός και ποτήρια είναι πολύ πιθανό. Τα αντικουνουπικά είναι απαραίτητα καθώς θα βρίσκεστε στη φύση και θα αποτελείτε το τέλειο μεζεδάκι για όλα τα κουνούπια της περιοχής. Προμηθευτείτε αντικουνουπικά χώρου και σώματος και βάλτε μέσα στον εξοπλισμό σας και μωρομάντηλα, απορρυπαντικά, πιατάκια, ποτηράκια, μαχαιροπήρουνα, θερμός, σακούλες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και ό,τι τρόφιμα χρειαστείτε: κονσέρβες, παξιμάδια κ.ο.κ.

Το φαρμακείο του κάμπινγκ

Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα σε περίπτωση τραυματισμού ή τσιμπήματος, όπως βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους, οινόπνευμα, οξυζενέ, ιώδιο, παυσίπονα αντιπυρετικά, θερμόμετρο, αντισηπτικό, αλοιφή για τσιμπήματα και εγκαύματα, αντισταμινικά, σύριγγες. Καλού κακού έχετε μαζί σας και μια ένεση ή χάπι κορτιζόνης για περιπτώσεις αλλεργικού σοκ.

Όσο πιο οργανωμένοι είστε σε ένα ελεύθερο κάμπινγκ, τόσο πιο όμορφα και ξεκούραστα θα περάσετε τις διακοπές σας. Και ως λάτρεις της φύσης, σεβαστείτε τη!

epirusblog.gr
5 of 5
Οδηγός ελεύθερου κάμπινγκ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1488695967230705505
item