Γιάννενα: Έναν ξεχασμένο αθλητικό χώρο διεκδικεί ο δήμος Ιωαννιτών

Γιάννενα: Έναν ξεχασμένο αθλητικό χώρο διεκδικεί ο δήμος Ιωαννιτών

Ένας χώρος αθλητισμού, ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου, «αθέατος» από τους περισσότερους Γιαννιώτες είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην πλατεία Ομήρου, πάνω από το δημοτικό σχολείο, περίπου από την δεκαετία του ‘60.

Ο χώρος αυτός, τις πρωινές κυρίως ώρες, μετατρέπεται σε πάρκινγκ, ενώ τα δύο μικρά κτίρια που περιλαμβάνει, προφανώς στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως αποδυτήρια, είναι σήμερα εγκαταλελειμμένα. 

Παρόλα αυτά, διαθέτει τέρματα για ποδόσφαιρο και χάντμπολ, δύο μπασκέτες και έξι μεγάλους προβολείς, καθώς και κερκίδες, ενώ σύμφωνα με περίοικους, τις απογευματινές ώρες, ο χώρος χρησιμοποιείται από τα παιδιά της περιοχής.
Ωστόσο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στον δήμο Ιωαννιτών αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αδειοδοτήσεις και ο δήμος να μην μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις.
Με πρόσφατη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία για την παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, μετά των εντός αυτών κειμένων κτιριακών και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται πάνω από την Πλατεία Ομήρου.
Στόχος είναι να περιέλθει ο χώρος στην αρμοδιότητα του δήμου ώστε να συντηρηθεί, να αναδειχθεί, αλλά και να καταστεί ασφαλής, καθώς πέρα από την εγκατάλειψη, υπάρχει κίνδυνος από τις καταπτώσεις βράχων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έναν ξεχασμένο αθλητικό χώρο διεκδικεί ο δήμος Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1297133626848420289
item