Αλλάζει η διανομή των ακινήτων υπέρ του Δημοσίου στο «Ελληνικό» Αλλάζει η διανομή των ακινήτων υπέρ του Δημοσίου στο «Ελληνικό» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αλλάζει η διανομή των ακινήτων υπέρ του Δημοσίου στο «Ελληνικό»

Αλλάζει η διανομή των ακινήτων υπέρ του Δημοσίου στο «Ελληνικό»
Αλλαγές στη διανομή των ακινήτων στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, μεταξύ Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ, φέρνει με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση που συζητείται στη Βουλή.
Συγκεκριμένα θεσπίζεται η δυνατότητα κατάρτισης σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ για τη διανομή των ακινήτων στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Αγίου Κοσμάορίζεται ότι η σύμβαση διανομής δικαιωμάτων επιφανείς μεταξύ Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ κυρώνεται με νόμο και μεταγραφεται στο Υποθηκοφυλακείο ή στο Κτηματολόγιο, ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ μπορεί να συστήνει και να τροποποιεί μονομερώς περιορισμούς ή υποχρεώσεις που μπορούν να επιβληθούν, επί των ακινήτων που αποκτά το ΤΑΙΠΕΔ.
Επιπλέον, με τις διατάξεις που φέρνει προς ψήφιση, το υπουργείο Οικονομικών δίνει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν και πάλι (από Δευτέρα κιόλας!) οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ΕΛΒΟ, οι οποίες είχαν παγώσει λόγω καραντίνας και κορωνοϊού.
Με άλλες διατάξεις προχωρά η αξιοποίηση του λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ λαμβάνει πρόνοιες και μέτρα ρευστότητας των βιομηχανιών στη Θράκη.
«Το Υπουργείο Οικονομικών, ακόμα και μέσα στη δίνη του κορονοϊού, προχωράει διαρθρωτικές αλλαγές, υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και προωθεί επενδύσεις, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως «το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διατάξεις που καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή, στο υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και τη σύγχρονη αγορά κεφαλαίου».
Σύμφωνα με τον κύριο Σταϊκούρα, με τις διατάξεις αυτές, υλοποιούνται:
«1ον. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το Ελληνικό. Με την προτεινόμενη διάταξη γίνεται ένα ακόμη αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης. Εισάγουμε τη διαδικασία για να προχωρήσει η διανομή των ακινήτων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Προτιμητέο Επενδυτή.
2ον. Η προώθηση αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτή του περιφερειακού λιμένα Αλεξανδρούπολης. Με την προτεινόμενη διάταξη αίρονται σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίηση καίριων περιφερειακών λιμένων της χώρας.
3ον. Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Με την προτεινόμενη διάταξη επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις στη Θράκη.
4ον. Η απρόσκοπτη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών εκκρεμουσών διαδικασιών ειδικής εκκαθάρισης, με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων.
«Στόχος μας είναι η υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» καταλήγει στη δήλωσή του ο κύριος Σταϊκούρας, «ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης. 
Με όραμα, σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρουμε!».
epirusblog.gr
5 of 5
Αλλάζει η διανομή των ακινήτων υπέρ του Δημοσίου στο «Ελληνικό»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6334151545654872414
Σχόλια
item