Γερμανία κατά Τουρκίας για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»: Πρόκειται για εισβολή στη Συρία Γερμανία κατά Τουρκίας για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»: Πρόκειται για εισβολή στη Συρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία κατά Τουρκίας για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»: Πρόκειται για εισβολή στη Συρία

Γερμανία κατά Τουρκίας για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»: Πρόκειται για εισβολή στη Συρία

Ηχηρό μήνυμα κατά της τουρκικής ανάμιξης στη Συρία έστειλε η γερμανική κυβέρνηση. 

Χαρακτήρισε, συγκεκριμένα, εισβολή την τουρκική επέμβαση σε κουρδικές περιοχές και χωρίς έρεισμα στο διεθνές δίκαιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα του Βερολίνου «Tagesspiegel».

«Κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το τουρκικά επιχείρημα είναι αμφισβητίσιμο. 


Όσον αφορά την ''Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης'', η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να εντοπίσει τους λόγους οι οποίοι θα την νομιμοποιούσαν βάσει του διεθνούς δικαίου», γράφει η χριστιανοδημοκράτης (CDU), υφυπουργός Ανάπτυξης Μαρία Φλάχσμπαρτ, σε απάντηση σχετικής επερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), η οποια δημοσιεύεται στην σημερινή «Tagesspiegel».

«Η τουρκική κυβέρνηση είχε επικαλεσθεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και αυτό όχι μόνο στην περίπτωση της -επονομαζόμενης "Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης"- εισβολής του 2019. 

Η αιτιολογία της ήταν ότι στην αυτόνομη κουρδική ζώνη της Συρία κυβερνούσαν αδελφές οργανώσεις του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK», σημειώνει η εφημερίδα.

Η Φλάχσμπαρτ γράφει, επίσης, στην απάντησή της ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να υποστηρίξει στην αυτόνομη κουρδική περιοχή, η οποία ονομάζεται από τους Κούρδους Ροζάβα, διάφορες ανθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, με ένα εκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού / Covid 19».
epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία κατά Τουρκίας για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»: Πρόκειται για εισβολή στη Συρία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4802530013158156859
Σχόλια
item