Φραγκάκης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος» Φραγκάκης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φραγκάκης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος»

Φραγκάκης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος»

Την αισιοδοξία του ότι «ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, σε συνέντευξή του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας «Hephaestus.

Τόνισε ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, πως ο στόχος είναι «να μείνουμε όρθιοι, ώστε να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε το 2021 αυτό που καταφέραμε τη φετινή χρονιά».

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, το κράτος δούλεψε αποτελεσματικά, ακόμα και μέσα στην καραντίνα, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ δεν σταμάτησαν να δουλεύουν, και ο ΕΟΤ ήταν από τους λίγους οργανισμούς τουρισμού στην Ευρώπη που έκανε καμπάνια μέσα στην καραντίνα, το "Greece from home"», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία πήρε διθυραμβικές κριτικές όπου προβλήθηκε και μας βοήθησε πολύ να κρατήσουμε την εικόνα της χώρας σε ένα πολύ καλό επίπεδο, σε μία περίοδο, μάλιστα, που ήταν πολύ σκληρή για όλους».

«Στην ασφαλέστερη χώρα που μπορεί να κάνει διακοπές»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο γ.γ. του ΕΟΤ, σημειώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει στον Ευρωπαίο πολίτη μία συστολή να ταξιδέψει, τόνισε πως καταβάλλεται προσπάθεια να φύγει ο φόβος από τον Ευρωπαίο πολίτη και να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, «στην ασφαλέστερη χώρα που μπορεί να κάνει διακοπές», όπως, επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες και για τον εσωτερικό τουρισμό.

Σε σχέση με τον οδικό χάρτη ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, ανέφερε ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από όλους, από τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τις ενώσεις ξενοδόχων, τις αεροπορικές εταιρείες, «από όλους όσους έχουν άμεση σχέση με το τουριστικό μας προϊόν, και αυτό είναι μία νέα συλλογικότητα για την Ελλάδα, ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τη χώρα, το οποίο πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό και το επόμενο διάστημα.

«Να κρατηθεί όρθια η ελληνική τουριστική βιομηχανία»

Στόχος για φέτος, όπως πρόσθεσε, είναι να κρατηθεί η ελληνική τουριστική βιομηχανία όρθια, αυτός είναι ο πρώτος και βασικός στόχος, δηλαδή να ανοίξουν και να δουλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι φέτος. 

«Πιστεύω προσωπικά ότι η σεζόν, αν και πολύ δύσκολη, θα κρατηθεί σε σχετικά καλά επίπεδα, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε και για το 2021, για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον και από tour operators και από αεροπορικές εταιρείες και, άρα, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε ως χώρα το 2021 πια, αυτό που πετύχαμε το 2020», επισήμανε στη συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

epirusblog.gr
5 of 5
Φραγκάκης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει φέτος»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3221905980696727811
Σχόλια
item