Δημοσκόπηση: Νέα μείωση της δημοτικότητας του Τραμπ, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται Δημοσκόπηση: Νέα μείωση της δημοτικότητας του Τραμπ, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Νέα μείωση της δημοτικότητας του Τραμπ, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται

Δημοσκόπηση: Νέα μείωση της δημοτικότητας του Τραμπ, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται

Η δημοτικότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε στο 44% εν μέσω της επιτάχυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των θανάτων που προκαλεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX και της εφημερίδας The Hill αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό αφορά τη μερίδα των πολιτών που εγκρίνουν τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου συνολικά. Είναι μειωμένο κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη κυλιόμενη έρευνα του ινστιτούτου και της εφημερίδας, η οποία είχε διενεργηθεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% του δείγματος δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαχειρίζεται ειδικά την υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Στις τάξεις όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι, το 81% εγκρίνει τα πεπραγμένα του, ενώ το 76% εγκρίνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. 

Στις τάξεις όσων δήλωσαν Δημοκρατικοί -κατά το αναμενόμενο αναμενόμενο- τα ποσοστά αυτά κατακρημνίζονται στο 13% και το 16% αντιστοίχως. Μεταξύ όσων δήλωσαν ανεξάρτητοι, βρίσκονται στο 45% και το 39% αντιστοίχως.

Πάνω από 150.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ από κορωνοϊό

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.842 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από την 24η ως την 26η Ιουλίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±1,84%. 

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας την εβδομάδα κατά την οποία στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 150.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και τα 4,4 εκατομμύρια τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση: Νέα μείωση της δημοτικότητας του Τραμπ, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6047820952042134957
Σχόλια
item