Γιάννενα: Τουριστικές Διαδρομές από τα Γιάννενα προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης Γιάννενα: Τουριστικές Διαδρομές από τα Γιάννενα προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τουριστικές Διαδρομές από τα Γιάννενα προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης

Γιάννενα: Τουριστικές Διαδρομές από τα Γιάννενα προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης

Με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της αρχαίας Δωδώνης και την περαιτέρω προβολή της, ξεκινούν οι καθιερωμένες Τουριστικές Διαδρομές, με δωρεάν μετακίνηση επισκεπτών και τουριστών από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων προς τον αρχαιολογικό χώρο.

Οι τουριστικές διαδρομές ξεκινούν από σήμερα και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, με δύο δρομολόγια την ημέρα, στις 9 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι.


Για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, θα υπάρχουν 8 σημεία εξυπηρέτησης του κοινού, μεταξύ των οποίων η Κεντρική Πλατεία (έναντι κτιρίου Περιφέρειας) και η Πλατεία Μαβίλη στον Μώλο, αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.


Ο Δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την έμπρακτη στήριξη στις τουριστικές διαδρομές και τον Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κ. Στάθη Σιούτη, για την αγαστή συνεργασία.


«Η πολιτιστική κληρονομιά κι ο τουρισμός αποτελούν για τον Δήμο μας κορυφαία αναπτυξιακή προοπτική και είναι οι παράγοντες εκείνοι που, αν αξιοποιηθούν συστηματικά και μεθοδικά, μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. 


Στο πλαίσιο αυτό, η αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και η αύξηση της επισκεψιμότητας αποτελεί για εμάς υψηλή προτεραιότητα. 

Έτσι, οι τουριστικές διαδρομές, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, θεραπεύει το πρόβλημα της διασύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επίτευξη των επιθυμητών στόχων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τουριστικές Διαδρομές από τα Γιάννενα προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5298593103817107247
Σχόλια
item